Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


VIDEO. DIICOT a destructurat un grup de proxeneți din Timișoara/ 13 persoane au fost audiate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 22 august 2019 Etichete: , , , , ,

Mai multe persoane au fost duse la audieri după ce procurorii DIICOT Timișoara au descins, joi, la nouă locații, pentru destructurarea unei grupări infracționale de proxeneți. Printre persoanele audiate s-ar afla și membrii clanului „Sprânceană”.

Conform opiniatimisoarei.ro, liderul grupării care avea ca principală activitate traficul de carne vie a fost și el dus la audieri. Acesta a mai fost cercetat cu ani în urmă pentru proxenetism.

Perchezițiile au avut loc la locuințele a șapte suspecți cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani. În total, 13 persoane au fost aduse la sediul DIICOT Timișoara pentru audieri.

Gruparea infracţională a fost creată în 2017 și avea ca principală activitate recrutarea de tinere și minore în scopul exploatării sexuale. În urma perchezițiilor au fost ridicate mai multe telefoane mobile și sume de bani.

„La data de 22.08.2019, procurorii  Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Timișoara împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara au efectuat un număr de 9 percheziții domiciliare pe raza teritorială a județului Timiș, la locuințele a 7 suspecți, cu vârste cuprinse între 24 și 32 de ani, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în  săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane.(…)

În fapt s-a reținut că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracțional organizat, ai cărui membri au acționat în mod coordonat, în ceea ce privește recrutarea, determinarea și exploatarea sexuală a mai multor persoane de sex feminin, minore și majore, în vederea obținerii de foloase materiale”, potrivit DIICOT.

Potrivit procurorilor, victimele erau duse în Anglia, Granța, Grecia, Italia și România, iar banii obținuți le reveneau proxeneților.

„În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, victimele erau transportate și cazate de către liderul grupării în diferite locații de pe teritoriul României, Angliei, Franței, Greciei și Italiei, în vederea exploatării sexuale. De asemenea, acesta le solicita postarea unor anunțuri pe anumite site-uri de profil, iar la finalul activităților de prostituție încasa sumele de bani obținute de către victime”, se mai menționează în comunicatul DIICOT.

Potrivit presei locale, fetele erau puse să racoleze clienți în parcări și erau obligate să întrețină relații sexuale pentru care erau plătite în jur de 50 de euro. Fetele ar fi avut în jur de 10 clienți pe zi, iar banii le reveneau proxeneților.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW