Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Deținuții români, mesaj din penitenciare în plină pandemie de Covid-19: Staţi în casă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi!

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

Deținuții le transmit românilor un mesaj în plină pandemie de coronavirus. Într-un video realizat de Administrația Națională a Penitenciarelor, mai multe persoane private de libertate le transmit românilor să stea acasă „așa veți evita să ajungeți alături de noi”.

Mai mulți deținuți ai penitenciarelor din România îi îndeamnă pe cei de „acasă” să respecte regulile impuse de autorități în această perioadă, pentru a limita răspândirea coronavirusului și a evita să se îmbolnăvească.

„Bună tuturor! Sunt Florin. Sunt în Centrul Educativ Buziaş cam de un an. Aşa cum rezistăm şi noi aici, aşa puteţi rezista şi voi câteva zile sau săptămâni. Vă rugăm, nu zădărniciţi eforturile autorităţilor! Staţi acasă!”, spune Florin, care este închis la Centrul Educativ Buziaș.

Un alt tânăr le transmite un mesaj pentru cei care încalcă legea și riscă, în acest sens, să ajungă ca și el, deținut.

„Lipsa de libertate este destul de greu de suportat. Vă înţelegem foarte bine Este greu. Este greu atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră. Staţi în casă! Aşa veţi evita să ajungeţi alături de noi”, spune un alt tânăr închis într-un penitenciar din România.

Un alt tânăr se plânge că este greu să stea departe de familia lui, se aud doar la telefon, dar a înțeles că așa nu se vor îmbolnăvi.

„Noi nu putem fi cu familiile noastre. Nici nu putem primi vizite. Ne auzim doar la telefon. Deci, nu ne este prea uşor să nu ştim prea multe despre ei sau să nu-i ajutăm. Dar am înţeles că aşa nu ne îmbolnăvim unii pe alţii. Fiţi tari! Mai e puţin şi trece!”, este mesajul transmis, din spatele gratiilor, de un alt tânăr.

Filmarea cu deținuții a fost realizată de Administrația Națională a Penitenciarelor, cu sprijinul Centrului Educativ Buziaș și al Penitenciarului București – Rahova.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW