Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Dăncilă, după ce a fost primită cu huiduieli la Constanța: Parlamentul trebuie să adopte un act normativ care să pedepsească defăimarea și calomnia

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 1 septembrie 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă a fost întâmpinată cu proteste când a ajuns la întâlnirea cu pensionarii de la Constanța. Ea spune că protestatarii sunt aceiași care vin cu minciuni și cu jigniri. Dăncilă a cerut parlamentarilor PSD să adopte o lege care să pedepsească defăimarea și calomnia. 

„Eu nu sunt parlamentar, dar cred că parlamentul României să adopte un act normativ care să pedepsească calomnia și defăimarea”, a spus premierul.

„Am văzut când am intrat câteva persoane care au venit de la București și vin în toată țara ca să jignească, să strice un eveniment. Eu le spun că nu vor reuși. Ei vor veni cu minciuni, cu jigniri. Noi vom spune adevărul și vom veni cu proiecte. Importante nu sunt aceste manifestări, ci ce facem pentru oameni”, a mai adăugat Viorica Dăncilă.

În apărarea Vioricăi Dăncilă au venit Mihai Fifor și Eugen Teodorovici, cei care o însoțesc în toate deplasările:

„Vă întreb, oameni buni, pe mâinile cui să dăm țara asta? Unora care spun ”ia să plecați voi, noi nici măcar nu venim noi, dar să plecați”. Bine, plecăm mâine, și? ”Păi noi nu am prea vrem să intrăm la guvernare, nu prea avem guvern”. Păi și atunci? Cui dăm țara? Nu-i de ajuns că de doi ani și jumătate, aproape trei, guvernăm sub asediu? Nu a fost o zi de liniște, o zi de liniște în care să putem să guvernăm în liniște pentru români, pe un program pe care dumneavoastră l-ați votat”, a spus Fifor.

„Există o limită a bunului simț și nu știu dacă o înveți la școală, în familie. Trebuie să înveți să faci diferența între bine și rău, de acești oameni are nevoie țara. Este responsabilitatea să le spuneți nepoților, cu blândețe, ce ați făcut și ei să facă pentru țară ce ați făcut dvs. De aceea nu vom pune niciodată veniturile dumneavoastră în raport cu vreun deficit macroeconomic”, susține Teodorovici.

Citește și: Victor Ponta reacționează după teoria lansată de Ion Cristoiu: Nu tr

În 2018, un proiect inițiat de Liviu Dragnea prin care calomnia era pedepsită cu amendă de 100.000 de lei, a picat la vot în Camera Deputaților. Proiectul nu a fost respins.

Pe de altă parte, la întâlnirea cu pensionarii, premierul le-a garantat că sunt bani pentru plata pensiilor și că va ține mereu cont de problemele lor.

„Noi am susţinut întotdeauna dialogul, respectul. (…) Sunt unii care doar ştiu să jignească, nu vin cu o propunere, cu nimic constructiv. De la Constanţa nu au ieşit să protesteze, dar au venit de la Bucureşti, pentru că ei cred că mai pot influenţa cetăţeni. Nu o mai pot face, oamenii văd care este drumul către care vor să-i îndrepte aceste persoane. Ei vor veni cu minciuni, cu jigniri, noi vom spune adevărul şi cu proiecte pentru oameni. Importante nu sunt aceste manifestări care nu le fac cinste. Important este câte proiecte facem pentru oameni, cât de apropiaţi suntem de oameni. Nu o să ne sperie astfel de lucruri, pentru că suntem alături de oameni şi iubim oamenii. Întotdeauna în Guvernul României veţi avea un partener, sfaturile dumneavoastră vor fi binevenite. Aveţi tot respectul nostru, toată admiraţia noastră pentru ceea ce aţi făcut. Ştim că sunteţi oameni care iubiţi această ţară, iubiţi acest judeţ. Şi noi iubim ţara şi tot ceea ce vom face facem pentru ţară, pentru a avea o imagine bună atât în interiorul ţării cât şi în exterior. Nu tot ceea ce se întâmplă afară ne reprezintă pe noi. (…) Trebuie să nu mai avem ură, să nu mai avem dezbinare, să fim mult mai uniţi şi să acţionăm pentru România şi pentru români”, a mai spus premierul Viorica Dăncilă.

Video: rezistenta tv

Publicată de Rezistența TV pe Duminică, 1 septembrie 2019

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *