Wednesday, June 12, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Cristian Băcanu, susținut de PNL și USR PLUS, și-a lansat candidatura la Primăria Sectorului 5 / Orban: Sectorul 5 are nevoie de investiții majore în educație, nu numai la liceul Lazăr, ci în fiecare școală

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 12 august 2020 Etichete: , , ,

Cristian Băcanu, susținut de PNL și USR PLUS, și-a lansat miercuri candidatura pentru funcția de primar al Sectorului 5. Băcanu, care în prezent ocupă funcția de secretar de stat în Ministerul Justiției, a pus accentul în discursul său pe rezolvarea problemelor legate de curățenie, investiții și dezvoltarea infrastructurii de educație.

„Oamenii din Sectorul 5 au obosit să audă că sectorul 5 a rămas în urmă, că nu se poate, că nu sunt soluții. Aceasta este placa pe care oameni ca Firea, Florea sau Vanghelie au repetat-o în ultimii 20 de ani pentru că au vrut să îi țină pe oameni captivi, să sifoneze banii publici și să îi ducă spre găștile lor. Prin tot felul de mecanisme Florea și gașca de care s-a înconjurat trag banii spre propriile buzunare. (…) Licitațiile trebuie făcute corect, lucrările trebuie făcute corect. Pentru a schimba lucrurile în Sectorul 5. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este curățenia. Al doilea lucru pe care trebuie să îl facem este curățenia. Al treilea lucru reprezintă investițiile. Un alt lucru pe care administrația PSD nu l-a făcut în ultimii 20 sunt investițiile în infrastructura rutieră. Al cincilea lucru reprezintă debirocratizarea,” a declarat Cristian Băcanu.

La eveniment a luat parte premierul și președintele PNL, Ludovic Orban, care a subliniat la rândul său importanța investițiilor în infrastructura școlară din zonele cele mai sărace ale Sectorului 5.

„Se poate și ca în Sectorul 5 să existe o administrație cinstită, corectă, profesionistă, care să fie dedicată sectorului. Sectorului 5 are nevoie de investiții majore, de regenerare urbană , are nevoie de o investiție majoră în educație, nu numai la liceul Lazăr, ci în fiecare școală. Sectorul 5 are nevoie de o administrație profesionistă care să aibă capacitatea de a atrage fonduri europene pentru creșterea calității vieții. Sectorul 5 are găuri negre care nu mai pot fi tolerate. Are zone industriale, are blocuri confort 3 în care oamenii nu sunt conectați la electricitate. Administrația nu trebuie să se mulțumească să dea pachete, trebuie să ofere un ajutor efectiv pentru fiecare familie, trebuie să ofere acces egal la educație pentru fiecare copil,” a susținut Ludovic Orban.

Critici dure pentru primarul în funcție al Sectorului 5, Daniel Florea, au venit din partea candidatului susținut de PNL și USR PLUS pentru Primăria Capitalei, Nicușor Dan, care s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care sunt gestionate resursele bugetare în acest sector.

„Sectorul 5 seamănă cel mai bine cu administrația PSD a capitalei. În Sectorul 5 administrația a reabilitat doar 19 blocuri. Primarul Sectorului 5 a oferit spectacole, paranghelii și numele lui în tot sectorul: în pacuri, pe garduri, inclusiv pe mașinile de gunoi. Sectorul 5, care este cel mai puțin dezvoltat dintre sectoarele Bucureștiului, are nevoie de patru lucruri importante: educație, locuri de muncă, conectivitate cu restul orașului și regenerare urbană. Sunt convins că împreună cu Cristian Băcanu să dăm un răspuns la aceste așteptări,” a declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Facebook / Cristian Băcanu

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information on that Topic: mainnews.ro/video-cristian-bacanu-sustinut-de-pnl-si-usr-plus-si-a-lansat-candidatura-la-primaria-sectorului-5-orban-sectorul-5-are-nevoie-de-investitii-majore-in-educatie-nu-numai-la-liceul-lazar-ci-in-fi/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW