Sunday, August 14, 2022
Jurnalism corect


VIDEO Camioanele cu ajutoare din România, primite cu entuziasm de basarabeni / Maia Sandu: Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 7 mai 2020 Etichete: , ,

Basarabenii au primit cu entuziasm ajutoarele din România destinate luptei împotriva COVID-19. O manifestație a avut loc joi dimineață, la intrarea celor 20 de camioane pe teritoriul Republicii Moldova. Fostul premier, Maia Sandu, a ținut să mulțumească în mod deosebit pentru acest ajutor pe care îl califică „necondiţionat şi dezinteresat”.

Ajutorul oferit cetățenilor din Republica Moldova constă în 500.000 de măști de protecție de tip FFP2, 25.000 de combinezoane, 5000 de viziere, 5000 ochelari de protecție, 200.000 de mănuși, 2800 cutii de medicamente, 10 izolete cu presiune negativă pentru transportul pe targă și aproximativ 80.000 de litri alcool sanitar.

Transportul echipamentelor este realizat cu camioane aparținând Ministerului Apărării Naționale și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Maia Sandu: Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie

Fostul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj de mulțumire cu acest prilej.

„Mulţumim, România, pentru ajutorul tău necondiţionat şi dezinteresat. Mulţumim, România, pentru lecţia de modestie, răbdare şi cumpătare. Ştim că nu te-ai aşteptat la un pod de flori, dar nici n-ai meritat flori sub pod. Dar nu pentru flori ai venit azi aici. Ai venit să salvezi vieţi. Mulţumim, România!”

Citește și: 30 de ani de la „Podul de Flori” / România trimite la Chișinău 20 de camioane cu echipamente sanitare

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW