Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Autostrada Soarelui: S-au ridicat restricțiile de circulație la Podul de la Cernavodă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2021

S-au ridicat restricțiile de circulație la Podul de la Cernavodă, de pe Autostrada Soarelui, a anunțat miercuri, 22 decembrie, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Lucrările vor continua în primăvara anului 2022, conform sursei citate.

„Miercuri, 22.12.2021, ora 13:30 au fost ridicate restricțiile de circulatie instituite pe Podul de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600. Până la această dată, lucrările s-au derulat în conformitate cu graficul de execuție stabilit.

Lucrările de reabilitare vor continua în primăvara anului 2022 cu încă o etapă importantă ce se va încheia odată cu începerea sezonului estival, astfel încât traficul să fie deschis în totalitate pe Podul de la Cernavodă”, anunță compania într-un comunicat de presă.

Termenul de finalizare al contractului de execuție este data de 12.02.2023.

Context

Lucrările de reabilitare a podului de la Cernavodă sunt efectuate de firma Maristar COM, valoarea contractului fiind de 66,8 milioane de lei fără TVA. Termenul de execuție este de 2 ani, iar perioada de garanție a lucrărilor va fi 5 ani.

Potrivit CNAIR, în cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere vor fi realizate o serie de lucrări după cum urmează: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuire sistem rutier,  înlocuirea parapetului pietonal și directional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale  la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces, etc.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Fetești, conectează municipiul București de Portul Constanța, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW