Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Autostrada Sebeș-Turda: Subcontractorii constructorului de pe lotul 2 montează ultimele grinzi la pasajul peste calea ferată de la Teiuș

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 martie 2021

Retter și Deme Macarale, subcontractori ai grecilor de la Aktor pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, au montat miercuri grinzi metalice la pasajul peste calea ferată de la Teiuș, urmând ca în zilele următoare să fie finalizată întreaga operațiune. 

Grecii promit, din nou, punerea în folosință

Cu toate că au acumulat întârzieri de aproape 5 ani la lotul 2 din Autostrada Sebeș-Turda, grecii de la Aktor au oferit pe 9 martie asigurări privind dare în folosință a șoselei de mare viteză „până la vară”.

Conform unui comunicat transmis de Aktor, reprezentanții firmei au făcut această promisiune în fața ministrului transporturilor, Cătălin Drulă.

Asociația Pro Infrastructură: Ritmul de lucru al companiei Aktor este descurajant

După ce au filmat, la începutul lunii martie, întreg șantierul lotului 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, reprezentanții Asociației Pro Infrastructură s-au declarat total dezamăgiți de ritmul de lucru al Aktor și atrag atenția că, în actualul ritm, firma grecească nu va reuși darea în lotului în trafic până nici până la finele anului 2021, cu toate că ultimul termen asumat este 25 iunie.

Conform detaliilor aflate de echipa asociației, problemele financiare ale companiei Aktor (cauzate de conflictele interne dintre acționarii principali ai companiei-mamă ELLAKTOR din Grecia) s-au reflectat direct și rapid asupra șantierului din România. De exemplu, cantitatea de motorină disponibilă pentru ziua de ieri pe șantier pentru utilaje și echipamente a fost de numai 4.000 litri. Adică suficientă pentru cel mult 20 de autobasculante și câteva excavatoare/buldozere, raportat la un lot cu lungimea de 24,25 de km.

Autostrada A10 Sebeș-Turda

Autostrada Sebeș-Turda va avea o lungime de 70 km, proiectul fiind împărțit în patru loturi. Dintre acestea, se circulă în prezent pe loturile 1, 3 și 4, reprezentând 40,1 km. Odată cu finalizarea lotul 2 vor fi dați în trafic 3,45 km din lotul 3, deja finalizați, și 2,2 km din lotul 1, la care se lucrează în această perioadă.

Lotul 2 Sântimbru – Aiud (A10)

Constructor: Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading’98 SRL

Valoare ofertată: 549,3 milioane lei fără TVA

Lungime: 24,25 km

Data semnării contractului: 14 noiembrie 2014

Durata: 4 luni proiectare + 18 luni execuție

Garanție: 4 ani

Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2 decembrie 2014

Termen de finalizare contractual: octombrie 2016

Stadiul lucrărilor: 80%

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com