Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


VIDEO Ambuteiaj pe Podul Ciurel la trei zile de la inaugurare. Care este explicația

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2020 Etichete: , ,

Inaugurat cu fast sâmbătă de primarul Gabriela Firea, Podul Ciurel, proiect de infrastructură în care s-au investit în jur de 240 de milioane de lei, era blocat aproape complet marți după-amiază. Motivul este că obiectivul principal al investiției, legătura mai facilă între Splaiul Independenței – Centura Capitalei – A1, nu a fost încă realizat. 

Din imaginile surprinse marți după-amiază se observă cum traficul se blochează la intrarea pe breteaua care face legătura cu cartierul Militari, dat fiind faptul că șoseaua se îngustează de la trei benzi la una singură. Totodată, șoferii pierd timp și la coborârea de pe această bretea pe Șoseaua Virtuții, foarte aglomerată la anumite ore.

Lucrările la Penetrația Splaiul Independenței – Ciurel – A1 au fost demarate în anul 2010, pe vremea când edil al Capitalei era Sorin Oprescu. Obiectivul declarat era de a obține o intrare mai facilă în București dinspre Autostrada București – Pitești.

Proiectul cuprindea Nodul Virtuții (care presupune un pasaj peste râul Dâmbovița si peste Șoseaua Virtuții cu descărcare in Cartierul Drumul Taberei) și un drum expres de circa 8,3 km, cu trei benzi pe sens, care ar fi trebuit să facă legătura cu Centura Bucureștiului și Autostrada București – Pitești.

Drumul expres de 8,3 km este deocamdată la stadiul de discuții, iar pe traseul acestuia au fost construite în ultimii ani mai multe locuințe. În condițiile în care costul cu exproprierile ar putea atinge cote de ordinul sutelor de milioane de lei, ținând cont și de impactul social al acestora, viabilitatea continuării nodului Virtuții spre A1 este pusă sub semnul întrebării.

Criticii acestui proiect susțin că legătura A1 cu Splaiul Independenței ar atrage traficul de pe centură în centrul Capitalei, fapt ce ar genera aglomerație și poluare. Nu este clar cât adevăr este în această afirmație, având în vedere că ultimul studiu serios de trafic în București a fost realizat de JICA în anul 2000.

Date generale

Proiectul a costat 240 de milioane de lei. Nodul Virtuţii are o lungime totală de aproximativ 1 kilometru, iar lungimea podului hobanat este de circa 235 de metri. Pilonul central are o înălţime de 68,2 metri, iar podul are 24 de perechi de hobane.

Contractul pentru realizarea acestui proiect a fost semnat în 2010 cu asocierea Max Boegl-Astaldi-Euroconstruct, iar termenul de finalizare era stabilit pentru anul 2014.

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More Info here on that Topic: mainnews.ro/video-ambuteiaj-pe-podul-ciurel-la-trei-zile-de-la-inaugurare-care-este-explicatia/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/video-ambuteiaj-pe-podul-ciurel-la-trei-zile-de-la-inaugurare-care-este-explicatia/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW