Wednesday, May 29, 2024
Jurnalism corect


Victorie pentru Elena Udrea. Instanța respinge cererea DNA de plasare sub control judiciar

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 martie 2021

Curtea de Apel București a respins, vineri, solicitarea Direcției Naționale Anticorupție de plasare sub control judiciar a Elenei Udrea. Decizia a fost pronunțată de Claudia Jderu, judecătoarea care a condamnat-o pe Udrea la 8 ani de închisoare cu executare în dosarul finanțării campaniei prezidențiale din 2009.

UPDATE: Potrivit unor surse Mainnews.ro, DNA a făcut apel.

Fostul ministru, condamnat la 8 ani de închisoare

Magistrații de la Curtea de Apel București au condamnat-o, marți, pe Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării, la 8 ani de închisoare cu executare pentru instigare la luare de mită și spălare de bani.

În același dosar, Ioana Băsescu, fiica cea mare a lui Traian Băsescu, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. Sentința pronunțată nu este definitivă, putând fi atacată cu apel.

Totodată, instanța a decis și confiscarea sumei de 1 milion de lei de la Elena Udrea, precum și a unor bunuri care îi aparțin Ioanei Băsescu.

Elena Udrea a părăsit România înainte de decizia din Gala Bute şi a revenit după suspendarea hotărârii

Elena Udrea a părăsit România înainte de condamnarea definitivă la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Ulterior, a fost depistată, alături de Alina Bica, în Costa Rica. A revenit în România după ce sentinţa a fost suspendată, ca urmare a unei decizii a Curţii Constituţionale

CCR a decis că procesele în care au fost dictate sentințe înainte de finalul lui 2018 de către completurile de cinci judecători trebuie rejudecate pentru că doar patru din cinci magistrați erau aleși prin tragere la sorți.

CITEȘTE ȘI: Instanţa decide dacă o plasează pe Elena Udrea sub control judiciar. DNA: Poziţiile de după condamnare arată intenţia indirectă de a se sustrage/ Udrea invocă dosarul lui Kovesi drept precedent pentru expunerea publică a punctului de vedere

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW