Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Victorie la ÎCCJ pentru Danileț. Una dintre deciziile de excludere din magistratură – anulată

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 12 decembrie 2022 Etichete: , , ,

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat luni, 12 decembrie, decizia Consiliului Superior al Magistraturii din decembrie 2021 prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări pe TikTok, relatează Agerpres.

Instanţa supremă a decis ca Danileţ să fie sancţionat doar cu „avertisment”.

Exclus pentru filmulețe publicate pe TikTok

Secția pentru judecători a CSM a decis, pe baza unei propuneri venite de la Inspecția Judiciară, excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, unul dintre magistrații care s-au opus modificărilor la „legile justiției”, instrumentate de PSD în perioada Dragnea.

Danileț a fost găsit vinovat de judecătorii din CSM pentru faptul că ar fi adus prejudicii de imagine profesiei de magistrat prin anumite videoclipuri postate de acesta pe TikTok, o rețea de socializare extrem de populară în rândul tinerilor.

În acele filmulețe, judecătorul apare când execută mișcări de karate sau diverse activități casnice, cum ar fi tunderea gardului viu.

Exclus de două ori

În ciuda deciziei pronunțate de instanța supremă, Cristi Danileț nu își va putea relua activitatea de judecător. El a mai sancționat o dată cu excluderea din magistratură, pe data 25 mai, când Secția pentru judecători a CSM, în urma unei acțiuni disciplinare formulate de Inspecția Judiciară, l-a găsit vinovat pe Danileț pentru o presupusă implicare în politică.

Judecătorul a atacat în instanță și această decizie.

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Florin Albei

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW