Monday, January 25, 2021
Jurnalism corect


Victor Ponta: PSD și PNL și-au dat mâna să nu avem alegeri în două tururi. Este un blat între cele două mari partide pentru a-și elimina concurența

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 11 februarie 2020 Etichete: , ,

Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat marți seară că alegerile anticipate pot avea loc doar dacă social-democrații s-a înțeles cu liberalii. Acesta susține că relația personală cu Ludovic Orban este „foarte rea” din cauza unor lucruri care „nu țin de politică”.

„Nu am fost invitat la discuții cu Ludovic Orban. Alegerile anticipate pot avea loc dacă PSD s-a înțeles sau se înțelege cu PNL. Cei mai mici nu sunt importanți în acest moment. În 2019 i-am spus lui Ludovic Orban să facem anticipate, atunci nu a vrut. Acum pentru Pro România, partid mic, e bine să avem alegeri. Oricum suntem într-o criză. (…)

Relația mea personală cu Ludovic Orban este foarte rea din cauza unor lucruri care nu țin de politică. Noi am considerat că politica se face între politicieni. Domnul Orban i-a depus o plângere penală soției mele, aiurea, cum face el lucrurile de fapt de 30 de ani”, a declarat Victor Ponta, marți seară, la Digi24.ro.

Ponta: Este un blat între PSD și PNL

Liderul Pro România susține că PNL și PSD „și-au dat mâna” pentru a nu exista alegeri în două tururi de scrutin. Totodată, acesta a mai precizat că în acest fel „PNL își elimină competiția din partea USR, iar PSD din partea Pro România”.

„Singura discuție pe care am avut-o cu domnul Orban, după ce a fost învestit ca premier, a fost o discuție în prezența celorlalți lideri de grup, în care i-am spus <<dacă vrei să avem alegeri în două tururi la primari și președinți de Consilii Județene eu îmi doresc, pentru că sunt partid mic, și USR vrea. Și i-am zis <<vino cu o OUG acum sau cu asumarea răspunderii acum și noi Pro România te susținem>> și a zis că nu poate să facă chestia asta fiindcă are o înțelegere cu UDMR. Până la urmă PSD și PNL și-au dat mâna să nu avem alegeri în două tururi. Pentru că în felul asta PNL își elimină competiția din partea USR și PSD din partea Pro România. Este un lucru rău, dar este o înțelegere între cele două mari partide.

E un blat între PSD și PNL pentru că s-au înțeles și s-au ținut de cuvânt și unii și alții, să nu avem alegeri în două tururi pentru că ar fi câștigat și USR-ul niște primari, dar și Pro România.(…) Știu foarte bine ce am vorbit eu cu toată lumea. Știu foarte bine că marți seară a fost OUG cu președinții de Consilii Județene, si ce să vezi, la aceea nu a avut aviz și nu au dat-o.Toate celelalte 25 nu au avut niciun aviz și au dat-o. I-am spus lui Orban că nu votăm moțiunea de cenzură dacă el dă chestia cu președinții de CJ. Și Orban și-a făcut partea din deal. E un deal pe care oamenii trebuie să îl știe. Ludovic Orban a mințit, nu a vrut să facă alegeri în două tururi, a fost o înțelegere cu PSD”, a mai declarat Victor Ponta.

Știre în curs de actualizare

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW