Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Ponta: Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG 13

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 26 octombrie 2022 Etichete: , , ,

Fostul premier Victor Ponta l-a ironizat marți, 26 octombrie, pe președintele Klaus Iohannis, după hotărârea pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție prin care mii de dosare penale ar putea fi închise din cauza prescrierii faptelor. 

„Cred că după catastrofa de astăzi, pentru că e o catastrofă. Cred că scapă și mulți nevinovați, scapă și vinovați. Întâmplător nu mi se aplică, sunt foarte detașat. Dar prima întrebare corectă și de bun simț ar fi, ce a durat așa de mult? Nu de ce s-a împlinit prescripția. Dacă l-ai prins cu sacul de bani, cu ce o fi, nu zicem într-o zi sau într-o lună, dar în ziua de azi, cu extrase de cont bancar, cu faptul că din hoți îi faci martori protejați, rezolvă în șase luni, într-un an, în doi, dar vii și te plângi că a venit prescripția după zece ani. Nu ai putea să te uiți de ce a durat 10 ani. (…) Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13. (…) Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a mai declarat Victor Ponta, într-o intervenție pe B1 TV.

O decizie dată marți, 25 octombrie, de Înalta Curte de Casație și Justiție, pronunțată ca urmare a unei decizii anterioare a Curții Constituționale, va afecta o mare parte dintre dosarele penale aflate pe rolul instanțelor.

Este vorba de prescripția răspunderii penale, pe care Înalta Curte a catalogat-o drept normă de drept penal, ceea ce înseamnă că va putea fi considerată drept lege penală mai favorabilă, potrivit specialiștilor consultați de Main News. Mai multe detalii aici.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW