Thursday, August 6, 2020
Jurnalism corect


Victor Ponta îi ia apărarea Sorinei Pintea: Arestul este doar pentru criminali, violatori, tâlhari

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , ,

Fostul prim-ministru al României, Victor Ponta, i-a luat apărarea, joi seară, Sorinei Pintea, fost ministru al Sănătății, aflată în prezent în stare de arest preventiv. 

În opinia lui Ponta, măsura arestului preventiv este justificată doar în cazul în care persoana este suspectată că ar fi săvârșit fapte cu violență. Acesta motivează că, având în vedere numărul mare al achitărilor din România, o astfel de măsură poate discredita un anumit politician, ca în final acesta să ajungă să fie achitat de către judecători.

„Am fost procuror șase ani. Arestul preventiv este pentru criminali, violatori, tâlhari. Pentru că este un articol în Codul de Procedură – lăsarea în libertate prezintă pericol pentru ordinea publică. Ceilalți, care nu prezintă pericol, se judecă în libertate, iar judecătorii decid, îi achită, cum s-a întâmplat de multe ori în ultima vreme. Pe alții, îi condamnă și merg în închisoare. În Romania cunosc numeroase cazuri de criminali, tâlhari, violatori, care se judecă în liberate. A fost o temă care a fost exploatată de PNL”, a declarat Victor Ponta la Realitatea Plus.

Context

Tribunalul București a admis cererea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție de arestare preventivă, 30 de zile, pentru Sorina Pintea. Decizia instanței este executorie, dar poate fi atacată cu recurs.

Sorina Pintea este acuzată că ar fi primit în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, în legătură cu un contract la Spitalul Județean Baia Mare.

Potrivit procurorilor DNA, sumele reprezentau 7% din valoarea unui contract de achiziții publice pentru „proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator – sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019 de Spitalul Județean Baia Mare, cu o societate comercială.

Sursa foto: Victor Ponta/ Facebook

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW