Friday, August 19, 2022
Jurnalism corect


Victor Ponta, despre negocierile avute cu Viorica Dăncilă: Mi-a spus că îi dă afară pe ALDE de la guvernare/ Reacția ALDE: PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 19 august 2019 Etichete: , ,

Chiar în timp ce liderii PSD – ALDE discută viitorul coaliției, Victor Ponta pune paie pe foc. Într-o postare pe Facebook, Ponta spune că a fost căutat de Viorica Dăncilă care i-a cerut sprijin pentru a putea rămâne la guvernare. Dăncilă ar fi fost gata să comploteze cu Pro România pentru a îl îndepărta pe Călin Popescu Tăriceanu din coaliție.

UPDATE: Andrei Gerea, vicepreşedintele ALDE,  acuză PSD de dublu limbaj în ceea ce privește viitorul Coaliției.

Gerea (ALDE): PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare

„PSD arată pe zi ce trece un dublu limbaj în ceea ce privește coaliția de guvernare.
Pe de o parte, în public, dna premier spune că vrea ca actuala coaliție să funcționeze, spune că nu vrea să plece ALDE de la guvernare. Pe de altă parte, însă, despre aceeași doamnă Dăncilă aflăm cum negociază majorități pe la colțuri cu diverse formațiuni, cu principalul scop de a asigura o nouă formulă parlamentară care să-i ofere continuarea guvernării. Nu putem să nu ne întrebăm, în acest context, de câte ori nu o fi făcut aceste lucruri înainte și cu cine? Şi, astfel, din nou, ne amintim şi de ceea ce speram să fi fost speculații cu privire la blatul făcut de dna premier cu Klaus Iohannis”, scrie Andrei Gerea pe pagina de Facebook.

Andrei Gerea spune că, în condițiile în  care liderii PSD au negocieri cu Pro România fără știința lor, viitorul Coaliției de guvernare este incert.

„Este greu să știm ce să mai credem în actuala situație. Pentru noi nu reprezintă o noutate discuțiile și negocierile pe care PSD le poartă cu alte formațiuni politice pentru a încerca să le coopteze la guvernare în locul ALDE. Nu e pentru prima dată când astfel de negocieri au loc. Ele au avut loc și în trecut, au loc și în prezent, după cum relatează dl Ponta”, precizează Andrei Gerea. 

Victor Ponta: Mi-a spus că îi dă afară pe ALDE

”Mi-a spus că îi dă afară pe ALDE și să îi iau eu parlamentarii – și că îmi dă ce ministere doresc pentru ProRomania. A insistat să mă vadă și să mă convingă deși am fost foarte clar că nu cred și nu mă interesează ofertele ei!”, spune Victor Ponta.

Fostul premier mai spune că i-a pus Vioricăi Dăncilă cinci condiții, una dintre ele fiind renunțarea la candidatura la președinție. Premierul ar fi agreat patru dintre acestea, nefiind însă de acord să nu mai candideze.

Călin Popescu Tăriceanu a afirmat, zilele trecute, că are mai multe nemulțumiri cu privire la deciziile pe care Viorica Dăncilă le ia fără ca el să fie consultat. Liderul ALDE este nemulțumit pentru că nu i s-a cerut părerea în privința comisarului european. De asemenea, ALDE vrea o restructurare masivă a Guvernului, despre care spune că, în formula actuală, este un „guvern impotent”.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW