Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Victor Ponta a dat în judecată statul român pentru dosarul penal în care a fost achitat

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 30 aprilie 2024

Fostul premier, Victor Ponta, a dat în judecată statul român prin Ministerul Finanţelor, Direcția Națională Anticorupție şi pe procurorul Jean Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată pe Ponta în dosarul Turceni – Rovinari şi în care acesta a fost achitat defintiv la sfârşitul anului trecut, relatează News.ro.

„Am decis să-l dau în judecată pentru cei opt ani şi jumătate pe care mi i-a luat din viaţă, sigur, cu Statul Român în subsidiar. Nu ca o chestie personală, ci vreau să văd la cât apreciază statul român, poate îmi dă zece lei despăgubiri, poate o sută de lei, poate un milion de lei, faptul că ai fost dat jos din funcţie cu un dosar fals. Am avut sechestru pe bunuri opt ani şi jumătate. Vreau să-i iau jumătate din salariul de 10.000 de euro”, a afirmat Victor Ponta în emisiunea „Marius Tucă Show”.

În acest dosar, Victor Ponta a fost trimis în judecată, în septembrie 2015. Procurorii îl acuzau pe Victor Ponta că, în perioada octombrie 2007 – decembrie 2008, prin cabinetul său de avocat, a obţinut de la Societatea Civilă de Avocaţi „Şova şi Asociaţii”, deținută de fostul ministru al transporturilor, Dan Șova, circa 181.000 de lei, pentru activităţi care figurează în acte, dar care nu ar fi fost efectuate.

Fostul premier a fost judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat. În 10 mai 2018, Ponta a fost achitat pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătura privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. În decembrie 2023, Înalta Curte de Casație și Justiție e menținut decizia instanței de fond.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW