Thursday, June 20, 2024
Jurnalism corect


Victor Costache: Toată populația Bucureștiului va fi testată pentru coronavirus

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 martie 2020 Etichete: , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a declarat, miercuri seara, că întreaga populație din București va fi testată pentru coronavirus. Potrivit acestuia, echipe medicale vor merge din ușă în ușă pentru a-i testa pe bucureșteni.

”Am avizat un parteneriat și un program care va demara rapid. Vrem să se testeze toată populația Bucureștiului printr-o serie de echipe care vor merge door to door (din ușă în ușă- n.red.), după modelul Coreei de Sud. Este foarte important să facem milioane de teste. Până la sfârșitul săptămânii, vom avea încă 200.000 de teste. Am pornit cu un singur centru de testare în ianuarie și acum avem cel puțin 20 și vrem să avem 1-2 la nivel județean”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Pro Tv.

Ministrul a anunțat că pacienții diagnosticați cu Covid-19 vor fi tratați în spitale exlusiv dedicate combaterii epidemiei. Potrivit acestuia, de joi, pacienții cu formă ușoară de boală vor fi mutați din secțiile de boli infecțioase în hoteluri, unde vor fi supravegheați de medici, pentru a nu fi amestecați cu pacienții cu o formă severă.

”Nu tratăm Covid-19 în spitale nonCovid, e pilonul de bază al strategiei pentru lupta împotriva virusului. Au fost deja pregătite spitale de boli pulmonare și se adaugă la fiecare județ un spital care va deveni spital Covid-19 sau se grupează două județe pentru a identifica un spital mai mare. La nivelul Bucureștiului s-a pregătit Colentina, care va deveni funcțional de mâine”, a mai spus Costache.

De asemenea, cei care nu au simptome dar sunt diagnosticați pozitiv vor fi mutați în hoteluri unde vor fi supravegheați de echipe medicale.

Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW