Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Victor Costache anunță că bolnavii de coronavirus vor putea fi tratați de acasă, după ce vor fi înregistrate 4 000 de îmbolnăviri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 martie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat, joi seara, că cei care manifestă forme ușoare ale coronavirusului vor putea fi tratați de acasă, dacă numărul de cazuri de îmbolnăviri din România va trece de 4000.

„Putem trata în spitale peste 4.000 de pacienți. Peste 4.000 de cazuri, formele mai ușoare vor fi tratate acasă. Prioritar este să fim cu un pas înaintea bolii. La undeva peste 4.000 de îmbolnăviri ne așteptăm să păstrăm pacientii cu forme ușoare acasă.(…)Sper să avem încă o mie de ventilatoare, de săptămâna viitoare.Nu este o boală foarte complicată, dar necesită foarte multe resurse logistice, foarte multe medicamente și materiale sanitare”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache, la Digi24.

Ministrul Sănătății a mai anunțat că în ultimele săptămâni au fost aduși din ce în ce mai mulți angajați la direcțiile de sănătate publică din țară. Acesta a menționat că, pentru a ieși din perioada de izolare sau carantină, oamenii trebuie să primească un aviz din partea DSP, adăugând că autoritățile lucrează la extinderea capacității de lucru din cadrul direcțiilor.

Conform ministrului Sănătății, în acest moment mai sunt disponibile 1700 de paturi, în București, pentru bolnavii de coronavirus.

Victor Costache a mai semnalat că zilnic sunt înregistrate tentative de exportare a medicamentelor și echipamentelor sanitare.

„Se încearcă (exportul), le mulțumim colegilor de la poliție și Poliția de Frontieră. Avem o piață rarefiată și am stopat aceasta speculă prin ordinul de ministru. Sunt semnalate zilnic tentative. Scenariul este greu de anticipat, autoritățile au luat măsuri foarte stricte, este contraproductiv acest influx de călători din Europa care se întoarce. Este din ce în ce mai greu să călătorești in momentul de față, sunt măsuri foarte bune, luate din timp. Din cele 277 de cazuri, multe sunt cazuri de import și mulți sunt contacți ai cazurilor de import.”, a spus Victor Costache.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on on that Topic: mainnews.ro/victor-costache-anunta-ca-bolnavii-de-coronavirus-vor-putea-fi-tratati-de-acasa-dupa-ce-vor-fi-inregistrate-4-000-de-imbolnaviri/ […]

  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/victor-costache-anunta-ca-bolnavii-de-coronavirus-vor-putea-fi-tratati-de-acasa-dupa-ce-vor-fi-inregistrate-4-000-de-imbolnaviri/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW