Saturday, May 18, 2024
Jurnalism corect


Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, a demisionat din funcție

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 22 septembrie 2023 Etichete: , , ,

Viceprimarul USR al Capitalei, Horia Tomescu, și-a anunțat vineri, 22 septembrie, demisia din funcție. Tomescu are în subordine instituția care gestionează spitalele primăriei, Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), vizată recent de o anchetă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA).

„Astăzi este ziua în care am pus punct celei mai importante perioade din cariera mea politică, cea de viceprimar USR al Capitalei. Motivele sunt unele personale pentru că după cum bine știți, la finalul fiecărei zile ne gândim la sănătatea și binele nostru dar și a celor dragi”, se arată în mesajul viceprimarului.

Percheziții au avut loc la ASSMB în dimineața zilei de luni, 18 septembrie. Cristian Plută, directorul adjunct al ASSMB, și Stăncilă Silviu, administratorul unei firme, au fost arestați preventiv, pentru 30 de zile, după perchezițiile procurorilor anticorupție. Pentru managerul  Spitalului Colentina, George Mirel Cristescu, acuzat de DNA că i-a dat mită directorului-adjunct al ASSMB pentru a fi numit în funcție, instanța a decis arest la domiciliu.

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW