Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Viceprimarul USR al Capitalei critică un proiect propus de Nicușor Dan: Trebuie să existe o limită a iresponsabilității

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 26 decembrie 2021

Horia Tomescu, viceprimarul USR al Capitalei, le-a cerut duminică, 26 decembrie, consilierilor generali să respingă proiectul ce propune realizarea unei instalații de oxigen la „Spitalul modular” din Pipera, pus pe ordinea de zi de Nicușor Dan.

Cu suma de 12 milioane lei Daruieste Viata a realizat întreaga investiție în Spitalul Modular 1 Elias. Mâine ni se propune să cheltuim 12 milioane pentru realizarea unei instalații de oxigen medicinal și modificări la instalația electrică”, a scris Horia Tomescu, pe Facebook.

Viceprimarul susține că spitalul modular nu îndeplinește toate criteriile pentru a deveni o unitate medicală, menționând că nu au fost prevăzute spații pentru evacuare și că o instalație nouă de oxigen „este extrem de riscantă”.

Autoritățile sunt disperate să raporteze din ce în ce mai multe „realizari de plan cincinal” prin aceste paturi ATI/paturi cu oxigen în pregătirea valului 5, dar trebuie să existe o limită a iresponsabilității. Nu putem risca să punem în pericol viața sau integritatea fizică a personalului medical si a pacienților prin construcția unei instalații de oxigen medicinal în spații improprii”, susține viceprimarul.

Totodată, Horia Tomescu consideră că soluția este construirea unei structuri modulare care să fie proiectată din start pentru a fi folosită drept unitate medicală, precizând că Spitalul Modular Pipera este, din punct de vedere juridic, „o organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan”.

Consiliul General al Municipiului București urmează să se reunească luni, 27 decembrie.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW