Thursday, May 30, 2024
Jurnalism corect


Viceprimarul Rădăuțiului a fost exclus din PSD. Daune asupra imaginii partidului și expresii jignitoare la adresa unor membrii cu funcţii importante, printre acuzații

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 30 octombrie 2019 Etichete: , ,

Vicepreşedintele PSD Rădăuţi Andrei Bogdan Loghin a fost exclus din PSD. Viceprimarul municipiului este acuzat de faptul că a adus „daune imaginii partidului” și a folosit „expresii jignitoare” la adresa unor membrii social-democrați cu funcţii importante.

Liderul organizaţiei din Suceava, Nistor Tătar a anunțat, miercuri, că în baza deciziei Biroul Organizaţiei Municipale Andrei Bogdan Loghin a fost exclus din PSD.

„Având în vedere faptele sale din ultima perioadă, consider că acesta nu a respectat Statutul Partidului Social Democrat şi respectiv, Programul Politic al partidului şi, prin urmare, nu a acţionat pentru realizarea obiectivelor acestuia.

A generat un dezechilibru intern şi riscuri politice pentru următorul an electoral prin poziţiile sale în şedinţele Biroului Executiv, dar şi în celelalte activităţi desfăşurate în cadrul organizaţiei”, a spus Nistor Tătar.

Andrei Bogdan Loghin mai este acuzat că nu a respectat hotărârile majorităţii și că a folosit expresii „jignitoare” la adresa unor membrii de aprtid cu funcții importante în organizații.

„Aceste acţiuni ale sale au declanşat un sentiment de îngrijorare în rândul tuturor membrilor organizaţiei. Domnul vicepreşedinte nu a contribuit la formarea şi promovarea unui mod de lucru democratic, ideile şi opiniile sale nu şi le-a exprimat în cadrul organizat al partidului (…) Nu a respectat hotărârile majorităţii şi a celor adoptate de organele ierarhic superioare şi a folosit expresii jignitoare la adresa unor colegi, care sunt membrii de partid şi care au funcţii importante în cadrul acestei organizaţii”, a mai spus Nistor Tătar.

Bogdan Loghin susține că excluderea sa din partid vine ca urmare a discuțiilor tensionate pe care le-a avut în ultima vreme cu primarul Tătar și a faptului că a absentat de la vizita Vioricăi Dăncilă din județul Suceava.

Excluderea mea a intervenit în urma numeroaselor disensiuni între mine și domnul primar (n.r. primarul orașului Rădăuți, președintele PSD Rădăuți), disensiuni care au urmat faptului că ne-am abătut de la drumul inițial, anume de la dezvoltarea orașului și de la faptul că, după părerea mea, prin limitarea dreptului la opinie, drept câștigat prin Constituție, nu pot fi de acord cu acest lucru(…)Cu toate că eram în concediu în ziua respectivă, pentru că am niște probleme personale, am spus de la început că nu voi susține această candidatură pentru că nu mă reprezintă. Nu mă reprezintă în sensul în care eu am intrat în Partidul Social Democrat încă din 2005. În momentul respectiv, Guvernele care s-au perindat în acel timp au dus România în Uniunea Europeană și în NATO, or dacă fac o paralelă între Guvernele din acel timp și Guvernul de acum, credeți-mă, nu mă reprezintă”, a declarat Bogdan Loghin, pentru Mediafax.

sursa foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW