Friday, September 25, 2020
Jurnalism corect


Viceprimarul Capitalei dă detalii din dosarul 10 august: Sunt doi actori. Dreapta și stânga politică/ #Rezist e creația dreptei. Intervenția este creația stângii

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Viceprimarul, Aurelian Bădulescu, audiat de DIICOT ca martor în dosarul 10 august, spune că procurorii accentuează  existența a doi actori, respectiv dreapta și stânga politică. Mai mult, Bădulescu spune că Ludovic Orban era, în dimineața zilei de 10 august, printre cei care titulariza acțiunea din Piața Victoriei.

„Astăzi, la DIICOT sunt cele două cauze reunite, cea a DIICOT și cea a Parchetului Militar,. Astăzi procurorii au întrebat despre complicități politice, despre intervenția politicului în factorii de decizie a structurilor de forță și din construcțiile de piață și cine au fost generatorii în timp ai acestei activități de reformare, de rezistență a pieței. Din ce am înțeles, procurorii accentuează pe existența a doi actori. Dreapta și stânga politică. La acest moment sunt interesați de modul în care  au fost date deciziile din punct de vedere politic și cum au fost percepute la nivelul MAI, dar și modul în care strada au crescut în timp, cine i-a finanțat și care au fost vectorii care i-au manipulat și instigat.

S-a discutat despre finanțarea străzii, despre personajele care au titularizat activitățile de stradă care au crescut în tensiune, precum și figurile politice aflate pe 10 august în piață.

În acea dimineață, era, printre cei care titulariza ceea ce urma să fie și actualul prim-ministru. Am discutat și depsre implicarea președintelui României, în anul 2017, în organizarea și în apelurile publice pe care le făcea și care, în opinia tuturor, au fost exemple demn de urmat.

S-a pus în discuție modul în care deciziile luate în Kiseleff se implementau ca măsuri la MAI(…)”, a declarat Aurelian Bădulescu, la ieșirea din DIICOT.

Aurelian Bădulescu a mai afirmat că protestul violent din piața Victoriei a fost „creația stângii”, în timp ce mișcarea #Rezist a fost „creația dreptei”.

„Să analizăm dacă a fost o manipulare sau nu. #Rezist e creația dreptei. Intervenția este creația stângii. Resursele și modul în care fenomenul #Rezist a contribuit la creșterea presiunii publice, este de evidență. Uitați-vă cine a rămas lângă președintele Klaus Iohannis, personajele care le-ați văzut în piață că fac poze cu Iohannis”, a mai spus viceprimarul.

sursa foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW