Wednesday, June 29, 2022
Jurnalism corect


Vicepreședintele USR, apel către Guvern: Nu blocați votul studenților și tinerilor. Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din Diaspora

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , , , , , , ,

Vicepreședintele USR, Cătălin Drulă, a făcut, joi, un apel către Guvernul Orban în care a cerut ca liberalii „să nu blocheze” votul studenților și tinerilor care au viză de flotant.  

Mi-e greu să înțeleg de ce guvernul Orban se folosește de o inițiativă utilă și necesară – angajarea răspunderii pentru alegerea în 2 tururi a primarilor, pentru a da și o mică și meschină lovitură dreptului la vot al unor categorii sociale importante.

Domnule Orban, vă puteți încă răzgândi. Vă rog să nu blocați votul studenților și tinerilor din marile centre universitare, dintre care mulți cu viză de flotant. Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din Diaspora. Nu de alta dar pentru PSD n-a ieșit bine.

E inacceptabil ca votul unor categorii de populație care nu convin electoral să fie blocat prin schimbări de ultim moment. Lăsați oamenii să voteze acolo unde locuiesc!Știu că știți asta. PSD nu trebuie să fie un model pentru nimeni”, a scris Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Guvernul Orban a luat decizia de a restricționa dreptul de vot pentru cetățenii care obțin viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile înainte de data alegerilor. Interdicția este cuprinsă în proiectul de asumare a răspunderii pe alegerile primarilor în două tururi.

Executivul condus de Ludovic Orban este dispus să negocieze, reducând astfel perioada de 90 de zile la 60 sau chiar 45 de zile înainte de alegeri.

Sursă foto: Timpolis

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW