Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele CSM, oprit de poliție: „Sunt în măsură să fac orice. Din cauza mea aveți 15% în plus la salariu. Eu am vorbit cu Oprea”

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 mai 2023 Etichete: ,

Fostul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT) și actualul vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, apare într-o filmare publicată de jurnalist.ro duminică, 7 mai, unde, fiind oprit în trafic de un echipaj de poliție pentru o depășire neregulamentară, încearcă să îi intimideze pe oamenii legii prin funcția sa. Conform sursei citate, scena s-a petrecut în urmă cu câteva zile în județul Iași. 

„Dom’ne, v-am spus cine sunt, da? Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă organizată. Nu mă cunoașteți? (…) De ce nu mă cunoașteți oare?”, le-a reproșat Horodniceanu agenților.

Fostul șef al DIICOT îi sfidează pe oamenii legii care, conform procedurii, îi cer să-și prezinte documentele personale și pe cele ale mașinii.

„Am să vă dau legitimația mea de procuror (…) De ce m-ați oprit? Dumneavoastră nu știți cu cine vorbiți dom’ne”, ripostează Horodniceanu.

În cele din urmă, vicepreședintele CSM se conformează parțial, prezentându-le agenților de poliție documentele personale.

Discuția nu se sfârșește aici, Horodniceanu explicându-le polițiștilor cum a intervenit, în 2016, la ministrul de Interne de atunci, Gabriel Oprea, pentru a le fi mărite salariile.

Din cauza mea (sic!) dumneavoastră aveți undeva un 15% la salariu, adică în favoarea dumneavoastră, da? Eu am vorbit cu ministrul Oprea în 2016”, a zis Horodniceanu.

În cele șapte minute de filmare, fostul șef al DIICOT mai spune:

„Am să vorbesc cu șeful IPJ-ului.”

„Dumneavoastră m-ați oprit pe mine că am avut tupeul să vă depășesc.”

„Nu văd cum ați putea să aveți tupeul ăsta cu un procuror care a condus structura de crimă organizată a țării.”

„Eu sunt în măsură să fac orice!”

Redacția Main News i-a solicitat vicepreședintelui CSM un punct de vedere, însă, până la momentul publicării prezentei știri, acesta nu a fost transmis.

Foto: Inquam Photos / Karina Knapek

Comentarii