Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele Comisiei Europene: Sunt peste 150 de dezinformări despre COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 8 aprilie 2020 Etichete: , ,

Vicepreședintele Comisiei Europene și Comisar European pentru Justiție, Vera Jourova, s-a arătat îngrijorată de numărul mare de dezinformări și știri false despre pandemia provocată de noul coronavirus, identificate de Uniunea Europeană, care au ca sursă de proveniență Federația Rusă.

Uniunea Europeană a identificat informaţii false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus. Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre COVID-19 având legătură cu Kremlinul, a declarat Vera Jourova, transmite DPA, citată de Agepres.

De asemenea, Jourova a mai spus că au existat declaraţii oficiale ale autorităţilor din Federația Rusă îndreptate împotriva Uniunii Europene. Scopul acestor declaraţii a fost de a provoca teamă şi nervozitate în rândul populaţiei.

În privința Chinei, Comisarul a declarat că are tendinţa să recurgă la propagandă și a oferit ca exemplu difuzarea unor informaţii potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă faţă crizei declanşate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce nu este adevărat, în opinia sa.

Jourova a declarat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele reţele de socializare. S-a convenit ca informaţiile credibile să fie evidenţiate, iar informaţiile false să fie şterse sau să devină mai puţin vizibile.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW