Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședintele Comisiei Europene, despre „pragul” abuzului în serviciu: Nu este aceeași situație ca la Dragnea

By Dragomir Georgiana , in Politic Stirile zilei , at 31 martie 2023 Etichete: , , , ,

Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, susține că abuzul în serviciu este o faptă de netolerat, însă, situația actuală, când Senatul a aprobat pragul valoric de 250 000 de lei pentru ca această să fie considerată infracțiune, nu se poate compara cu situația din 2017, când premier era Liviu Dragnea. Celebra „Ordonanță 13” din timpul guvernului Dragnea prevedea pragul valoric de 200 000 de lei, iar românii au ieșit în stradă. Pe fondul presiunii sociale, a fost abrogată.

Foarte clar, nu este absolut acelaşi lucru. Să fim foarte clari în această privinţă. Marcel Ciolacu şi partidul sunt dedicaţi foarte mult statului de drept. Mi-au lămurit acest lucru de multe ori, nu doar în cuvinte, văd ce se întâmplă în Guvern.  Ceea ce am auzit, ce mi s-a spus în această dimineaţă în discuţiile pe care le-am avut îmi dă încredere că rezultatul nu ar încălca normele europene”,  a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, pentru Digi 24.

În 2017, Comisia Europeană era viceprezidată tot de Frans Timmermans, iar la acel moment instituția avut o poziție critică față de modificările Codului Penal.

Senatorii au votat, miercuri, 29 martie,  proiecult de lege pentru modificarea şi completarea  Codului Penal. A fost  printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei. Proiectul a generat critici, fiind comparat cu Ordonanţa 13 din  guvernarea Dragnea. Comisia Europeană a transmis, deja, un punct de vedere ofciial cu privire la această situație. Detalii puteți citi aici.

Votul final privind pragul valoric al abuzului în serviciu va fi luat în Camera Deputaților, săptămâna viitoare.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW