Friday, March 24, 2023
Jurnalism corect


Vicepreședintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților solicită Jandarmeriei scuze publice

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 8 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Vicepreședintele Comisiei de Apărare a Camerei Deputaților, deputatul PNL Ovidiu Raețchi, îi cere șefului Jandarmeriei scuze publice pentru comportamentul instituției în „regimul Dragnea”, după ce instituția a pierdut și procesul cu jurnalistul german ridicat abuziv pe 20 iunie. Liberalul a vorbit despre cetățenii bătuți fără nicio vină pe 10 august 2018, dar și despre intimidarea jurnaliștilor, susținând, că aceste acțiuni au dus la scăderea încrederii în instituție.

„După ce Jandarmeria a pierdut și procesul cu jurnalistul german ridicat abuziv pe 20 iunie, a venit momentul ca șeful jandarmilor să prezinte public scuze poporului român pentru comportamentul instituției în regimul Dragnea”, spune Ovidiu Raețchi într-un comunicat de presă.

Jandarmeria Capitalei a pierdut procesul cu jurnalistul german amendat la proteste. Ziaristul Paul Wagner, care a fost luat cu forța și apoi dus la Poliție unde a fost ținut mai bine de două ore. Ulterior, acesta s-a ales și cu o amendă de 500 de lei, pe care a contestat-o în instanță.

„Este doar ultimul caz dintr-o serie lungă de abuzuri ale jandarmilor probate în justiție. Și a venit momentul să clarificăm acest episod trist din istoria statului român. De aceea, solicit noului șef al Jandarmeriei să prezinte public scuze jurnalistului german ridicat ilegal, precum și tuturor jurnaliștilor agresați în ultimii ani. Mai mult – și mai important – doresc să îi solicit oficial actualului șef al Jandarmeriei să își ceară public scuze tuturor cetățenilor care au fost nedreptățiți, agresați sau răniți de Jandarmerie în perioada critică a regimului Dragnea, pentru că îndrăzneau să protesteze. Să își ceară scuze domnului Ioan Duia, de pildă, care a fost amendat pentru că scanda lozinci anti-PSD, deși este surdo-mut. Și domnul Duia a câștigat procesul cu Jandarmeria – și nu a primit încă nicio scuză pentru nedreptatea aberantă la care a fost supus. Și îi mai cer șefului Jandarmeriei, dacă tot e dispus să își aducă instituția din subordine pe calea cea dreaptă, să prezinte scuze tuturor cetățenilor bătuți fără nicio vină și fără niciun sens în data de 10 august. Vorbim de sute de persoane care au depus atunci plângeri și dovezi medicale și care așteaptă încă să li se facă dreptate”, scrie în același comunicat de presă.

Foto: Inquam photos/Adriana Neagoe

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW