Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Cezar Stancu demisionează din funcția de vicepreședinte al Autorității pentru Cetățenie, după ce a fost trimis în judecată de DNA – UPDATE

By Vîrban Robert , in Justitie Politic Stirile zilei , at 29 noiembrie 2022 Etichete: , ,

UPDATE: Cezar Stancu va demisiona din funcția de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, după ce a fost trimis în judecată de DNA, urmând totodată să fie suspendat din PSD, au anunțat reprezentanții partidului.

„Cezar Stancu demisionează din funcția de subsecretar de stat – vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie. De asemenea, este suspendat din PSD, ca urmare a trimiterii sale în judecată într-un dosar instrumentat de DNA. PSD a luat act de aceste decizii și transmite, cu consecvență, același mesaj. Legea trebuie aplicată, fiecare răspunde pentru faptele comise!

Știrea inițială:

Cezar Stancu (PSD), vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Cetățenie, a fost trimis marți, 29 noiembrie, în judecată de Direcția Națională Anticorupție sub acuzația de dare de mită.

Procurorii susțin că, pe 1 septembrie, în contextul efectuării unui control privind respectarea normelor la regimul circulației pe drumurile publice, Stancu a fost oprit în trafic de către un echipaj de poliție, ocazie cu care i-ar fi promis agentului constatator că-l va „cinsti” pentru ca acesta să nu-i aplice o amendă contravențională pentru nerespectarea obligației de a avea asupra sa cartea de identitate și permisul de conducere.

Potrivit DNA, promisiunea s-ar fi materializat la scurt timp, vicepreședintele Autorității Naționale pentru Cetățenie remițându-i polițistului suma de 200 lei, ascunsă în interiorul unei polițe de asigurare auto. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii.

Intrat în PSD prin filiera UNPR, partidul lui Gabriel Oprea, Cezar Stancu a mai ocupat în anul 2017 funcția de vicepreședinte al ANC, și a făcut parte din consiliile de administrație la trei companii municipale, înființate de administrația Firea.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW