Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Vicepreședinte PSD: PNL trebuie să rezolve scandalul intern „România Plagiată”

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 5 octombrie 2022 Etichete: , , , , ,

Gabriel Zetea, vicepreședinte și deputat al Partidului Social Democrat, a transmis miercuri, 5 octombrie, că scandalurile în care sunt implicați colegii de coaliție de la PNL „își pun serios amprenta asupra actului de guvernare” și le-a cerut liberalilor să verifice dacă ar mai putea apărea investigații care au în centru alți demnitari ai partidului.

Vicepreședintele social-democrat susține că PNL trebuie să rezolve „scandalul intern privind -România Plagiată-”, înainte de a avansa dezbaterile asupra proiectelor „România Educată”.

De săptămâni bune, răfuielile interne din PNL au blocat practic traseul construcției legilor educației. Lupta pentru putere de la vârful formațiunii liberale a degenerat în acuzații de plagiat la adresa unor lideri liberali, totul culminând cu scandalul care a dus la demisia ministrului Educației, Sorin Câmpeanu”, a scris Gabriel Zetea, pe Facebook.

Zetea a făcut o aluzie și la acuzațiile de plagiat aduse prim-ministrului și președintelui PNL, Nicolae Ciucă. Detalii aici.

Din păcate, această situație își pune serios amprenta asupra actului de guvernare și îngustează tot mai mult fereastra de dezbatere parlamentară, în actuala sesiune legislativă, a proiectelor de legi ale Educației(…)De aceea, considerăm că este momentul ca PNL să facă o urgentă și serioasă analiză internă referitoare la riscurile potențiale pe care le pot produce noi investigații media și care au în centru demnitari liberali”, a adăugat deputatul.

Parlamentarul PSD mai arată că un alt scandal similar cazului Cîmpeanu „ar îngropa definitiv credibilitatea vreunei reforme a Educației conduse de un portofoliu deținut de PNL”.

Cîmpeanu a fost al doilea ministru PNL care și-a dat demisia pe fondul acuzațiilor de plagiat, după Nicolae Roman, fostul ministru al Digitalizării.

Premierul Nicolae Ciucă a cerut ca proiectele Legilor Educației să fie adoptate de Guvern până cel târziu la finalul lunii octombrie. Detalii aici.

Sursă foto: Facebook / Gabriel Zetea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW