Thursday, November 30, 2023
Jurnalism corect


Vicepreședinte ALDE îi cere demisia lui Călin Popescu Tăriceanu. Reacția președintelui partidului

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 15 februarie 2020 Etichete: , , ,

Andrei Gerea, vicepreședinte ALDE și șeful organizației București, îi cere demisia lui Călin Popescu-Tăriceanu, motivând prin faptul că partidul a intrat pe o pantă „descendentă” de la alegerile europarlamentare încoace.

„Din păcate, după alegerile europarlamentare de anul trecut, ALDE și-a pierdut busola. Deși toate acțiunile noastre au avut ca unic scop proiectul pentru candidatura dlui Tăriceanu la Președinția României, prin deciziile luate acest proiect a fost îngropat și partidul a intrat pe o pantă descendentă. Am rupt alianța de guvernare cu PSD și ne-am avântat în opoziție și într-o aventură politică alături de Pro România (de care am aflat pe Facebook)”, scrie Gerea, pe pagina sa de Facebook.

Vicepreședintele ALDE îi reproșează președintelui de partid că s-a retras din cursa pentru alegerile prezindențiale în favoarea lui Mircea Diaconu.

„Ne-am apucat să strângem semnături pentru dl Tăriceanu pentru ca, peste noapte, să aflăm că dl Tăriceanu renunță la candidatura pentru care am ieșit de la guvernare, în favoarea unui candidat din afara partidului. Această soluție nu numai că nu a servit intereselor ALDE, dar a dus și la ratarea proiectului cu Pro România. Fără prea multe regrete, din nou ne-am avântat, de data aceasta în dărâmarea guvernului PSD și susținerea guvernului PNL”, a mai spus liderul ALDE București.

Andrei Gerea mai acuză că ALDE și Călin Popescu Tăriceanu au devenit neloiali electoratului.

„În doar o jumătate de an, ALDE si dl. Tăriceanu au devenit neloiali atât electoratului, prin ieșirea de la guvernare și renunțarea sa la candidatura pentru prezidențiale, cât și membrilor săi, prin discuțiile cu PSD și Pro România, asta în timp ce colegii noștri ocupau posturi în guvernarea PNL. Astfel, ALDE și dl. Tăriceanu și-au pierdut cota înaltă de credibilitate avută în fața electoratului și a actorilor politici”, a adăugat acesta.

Vicepreședintele ALDE consideră că Tăriceanu participă la disoluția ALDE.

„Respect cariera domnului Tăriceanu, dar în acest moment domnia sa nu face decât să contribuie decisiv la disoluția ALDE. Am avut lungi și dese discuții cu ceilalți colegi din ALDE. Aceste discuții au conturat ideea că nu mai putem continua așa, subordonând toate acțiunile noastre politice orgoliilor și impulsurilor de moment.
Am avut discuții și cu dl Tăriceanu, dar fără rezultat”, afirmă Gerea.

În încheiere, Andrei Gerea spune că este nevoie ca proiectul ALDE să fie relansat de o nouă echipă de conducere şi îi cere lui Tăriceanu să demisioneze din fruntea partidului.

„Astăzi, îi transmit dlui Tăriceanu că este nevoie de o schimbare radicală a atitudinii și acțiunii politice și îi cer să demisioneze de la conducerea partidului și să lase loc cât mai repede unei noi echipe care să relanseze proiectul ALDE. Nu mă bucur deloc că fac acest apel, dar îl consider o necesitate. Este un ultim demers la care pot recurge în speranța că voi genera reacții care să ajute partidul să iasă din criza de credibilitate în care a ajuns”, a conchis liderul ALDE Bucureşti.

Reacţia lui Tăriceanu

Întrebat despre faptul că vicepreşedintele ALDE i-a cerut demisia de la conducerea partidului, Tăriceanu a spus, la Digi24:

„E o voce, suntem un partid liberal. Pot să existe şi păreri diverse. Deciziile se iau de cei care fac parte din forurile statutare”, a spus Tăriceanu, la Digi24.

 

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW