Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul Kelemen Hunor: Nu vom merge în direcţia unui lockdown total. Trebuie să abordăm echilibrat această perioadă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 aprilie 2021

Vicepremierul Kelemen Hunor susține că România nu merge în direcția unui lockdown total și a precizat că de Paștele catolic și ortodox restricțiile de circulație vor intra în vigoare de la 2 dimineața. 

Ne aşteaptă o perioadă dificilă. Sunt convins că împreună vom reuşi să trecem peste această perioadă. Valul trei a ajuns şi în România şi dacă ne uităm ce se întâmplă în Ungaria şi chiar în Slovacia, Austria, Germania, Franţa chiar, ce restricţii sunt acolo, atunci putem spune că nici noi nu vom fi feriţi de valul trei(…)Noi am spus că nu vom merge în direcţia unui lockdown total, sunt nişte măsuri care asigură acea distanţare şi acea posibilitate de a nu se aglomera în spaţii publice, prin care putem ţine sub control pandemia”, a declarat, joi, Kelemen Hunor, citat de Agerpres.

Vicepremierul a ținut să transmită cetățenilor că, de Paștele catolic și ortodox, este nevoie de atenție, grijă și responsabilitate, pentru a evita infectarea cu SARS-CoV-2.

Sigur, anul viitor vom avea Paşti din nou, vom avea şi peste doi ani, important este să fim şi noi, să nu se întâmple fără noi. Am discutat cu reprezentanţii tuturor cultelor, acum zece zile, la Guvern şi am ajuns la concluzia că slujbele pot fi ţinute, în ziua de sâmbătă spre duminică nu vor fi restricţii până la 2 dimineaţa şi la Paştele ortodox la fel. Acest lucru nu înseamnă că nu trebuie să fim atenţi, dar intenţia este să abordăm echilibrat, raţional şi cu măsură bine cugetată această perioadă”, a precizat vicepremierul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW