Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul italian Matteo Salvini: Votul ruşilor pentru Putin trebuie acceptat

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 18 martie 2024 Etichete: , , , ,

Luni, vicepremierul italian Matteo Salvini a adoptat o poziție de distanțare față de criticile liderilor occidentali la adresa victoriei categorice a lui Vladimir Putin în alegerile prezidențiale din Rusia, afirmând că verdictul alegătorilor trebuie să fie acceptat, conform informațiilor furnizate de Reuters.

Putin, care conduce Rusia de aproape un sfert de secol, a câștigat alegerile desfășurate pe parcursul a trei zile cu un scor record în perioada post-sovietică, prelungindu-și guvernarea cu încă șase ani.

Statele Unite și Europa au afirmat că alegerile nu au fost nici libere, nici corecte, din cauza măsurilor drastice luate de Putin împotriva presei, a închisorii opozanților și a împiedicării altora să candideze împotriva sa.

Cu toate acestea, Salvini, liderul partidului italian de extremă-dreapta Liga, care a fost un aliat ferm al lui Putin înainte de invazia Rusiei în Ucraina din februarie 2022, a declarat că rezultatul trebuie acceptat deoarece „atunci când oamenii votează, au întotdeauna dreptate”.

„Ei (ruşii) au votat şi noi recunoaştem acest lucru, sperând că 2024 va fi anul păcii”, a declarat el reporterilor în marja unei conferinţe la Milano.

Comentariile lui Salvini subliniază tensiunile interne din cadrul guvernului de coaliție al premierului Giorgia Meloni.

Duminică, ministrul de externe Antonio Tajani, liderul partidului centrist Forza Italia și vicepremier alături de Salvini, a afirmat că alegerile prezidențiale din Rusia nu au fost „nici libere, nici corecte”.

Întrebat luni despre comentariile lui Salvini, Tajani a declarat: „Poziția Italiei în politicile externe este exprimată de ministrul de externe”.

Meloni însăși nu a comentat încă rezultatul votului din Rusia, dar a exprimat un sprijin ferm din partea Italiei pentru Ucraina în timpul luptei sale de doi ani împotriva forțelor rusești invadatoare.

foto: X

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW