Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Vicepremierul Dan Barna: Nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 9 martie 2021

Guvernul nu ia în calcul, în acest moment, un lockdown sistemic, general, a spus, luni seară, vicepremierul Dan Barna. 

Suntem în faţa valului 3. E clar lucrul acesta. Avem tulpina britanică identificată, prezentă. E clar că nu poţi să blochezi această răspândire. Cum trecem peste asta depinde foarte mult de noi. S-a observat, din păcate, şi la nivelul populaţiei, o relaxare şi un sentiment că gata, am scăpat. Iată, vedem că nu am scăpat şi cifrele, chiar dacă unii indicatori par stabili, vedem presiune pe sistemul ATI ceea ce ne confirmă că lucrurile sunt departe de a fi trecut. Or, din această perspectivă, vor mai fi necesare nişte măsuri tocmai pentru a nu face şi nu avem în plan niciun lockdown sistemic, general. Acesta nu e pe masă în momentele acestea şi nu intenţionăm să îl decidem. Nu poţi nici să fii radical. Radical înseamnă să închizi tot şi te asiguri că îţi scade… Nu poţi să faci asta, pentru că oamenii trebuie să meargă la muncă, pentru că oamenii trebuie să poată să îşi cumpere alimentele esenţiale şi lucrurile de care au nevoie”, a declarat vicepremierul Dan Barna, luni seară, la TVR1.

Dan Barna susține că vor fi adoptate noi măsuri pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, dar a precizat că nu vor fi radicale.

România a reuşit să treacă relativ decent prin această situaţie, în pandemie, pentru că a luat măsurile cumva mai devreme”, a adăugat vicepremierul.

Guvernul pregătește noi restricții

Circulația ar putea fi restricționată începând cu ora 22, iar capacitatea de cazare din stațiuni ar urma să fie redusă la 50%, potrivit unor surse MainNews.ro. În plus, restaurantele ar putea fi închise tot la ora 22:00.

Decizia ar putea fi luată în următoarea ședință de Guvern, când va fi prelungită starea de alertă pe teritoriul României pentru alte 30 de zile.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW