Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Vești bune pentru datornici: Ministerul de Finanţe şi ANAF propun ca popririle să se facă în limita sumelor datorate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 10 iulie 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF propun un nou mecanism pentru automatizarea înființării și ridicării propririlor bancare de către organele fiscale, în limita sumelor înscrise în actele de executare silită, potrivit unui comunicat ANAF.

Astfel, dacă o persoană are în cont 5000 de lei, iar datoria pentru care s-a instituit proprirea este de 1000 de lei, în prezent, băncile blochează, la cererea ANAF, întreaga sumă existentă în cont. Deblocarea se face după ce datornicul achită suma respectivă.

Cu ajutorul acestui mecanism, băncile vor opri doar suma pentru care s-a instituit proprirea.

„Ridicarea mãsurilor de executare silitã prin poprire bancarã va fi realizatã cu operativitate, în timp real, având în vedere cã încetarea mãsurii de înființare a popririi bancare se va efectua de la nivelul central al A.N.A.F, pe baza schimbului rapid de informații cu instituțiile de credit.

Ministerul Finanțelor Publice și ANAF au ca prioritate, în relația cu contribuabilii, un amplu proiect care privește simplificarea, debirocratizarea și transparentizarea activitãților de încasare a debitelor acestora. Implementarea sistemului electronic de poprire a conturilor bancare, prin automatizarea înfiinþãrii și ridicãrii popririlor bancare, este una dintre mãsurile adoptate în cadrul acestui proiect”, conform comunicatului ANAF.

Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW