Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Verificări la Penitenciarul Rahova după ce un deținut a declarat în fața judecătorului că este suspect de Covid-19

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 5 martie 2020 Etichete: , ,

Administrația Națională a Penitenciarelor a anunțat că dispus verificări la Penitenciarul Rahova, după ce un deținut suspect de infectare cu coronavirus, a fost adus joi în sala de judecată la Tribunalul București. În urma incidentului, activitatea instanței a fost suspendată.

Deținutul a fost adus la Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș” pentru a efectua examene medicale în vederea stabilirii stării sale de sănătate.

Comunicatul ANP

Conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor a luat act de incidentul înregistrat la sediul Tribunalului București, astăzi, 05.03.2020, fiind dispusă efectuarea de verificări interne la nivelul Penitenciarului București-Rahova, pe linia gestionării cazului.
În baza concluziilor, va fi întocmit și înaintat un raport ministrului justiției, conform dispoziției acestuia, cu detalierea aspectelor constatate.
Cu privire la deținutul implicat, a fost dispusă măsura prezentării acestuia, de îndată, la sediul Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, în vederea efectuării examenelor medicale de specialitate, declarațiile deținutului fiind contradictorii în ceea ce privește eventualitatea unei infectări cu COVID-19.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW