Saturday, July 2, 2022
Jurnalism corect


Verificări la inspectoratele de poliție, prima sarcină a lui Mihai Fifor. Dăncilă anunță că demiterile vor continua

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 30 iulie 2019 Etichete: , , ,

Viorica Dăncilă a avut o întâlnire cu șefii de arme din MAI. Premierul a precizat că prima sarcină a ministerului interimar de interne, Mihai Fifor, este de a demara verificări la toate inspectoratele de poliție din țară. Dăncilă a menționat că se va analiza si profesionalismul celor care trebuie să se ocupe de siguranța cetățenilor. Prim-ministrul a anunțat că are disponibilitatea de a da OUG pentru schimbarea legislației privind procedura de intervenție și de a convoca Parlamentul într-o sesiune extraordinară. 
„In aceste zile a demisionat atat seful STS, cat si ministrul de Interne. Au mai fost demiteri pe intreg lantul de decizie din sistem si, cel mai probabil, vor urma. Aceste demisii nu inlocuiresc pedepsirea drastica a celor care au gresit. (..) Ma voi implica personal in eficientizarea modului in care institutiile statului se raporteaza la problema cetatenilor, ca e evident ca sunt multe disfunctionalitati in modul de gestionare privind interventia autoritatilor. Prima sarcina a ministrului Mihai Fifor este sa solicite verificari privind modul de functionare a inspectoratelor de politie, modul in care sunt gestionate interventiile in situatii de urgenta, o analiza a profesionalismului celor implicati in asigurarea sigurantei cetatenilor”, a declarat Viorica Dăncilă.
Premierul susține că sunt necesare modificări legislative privind funcționarea structurilor MAI în cazuri de urgentă, la nivelul STS, dar și înăsprirea legislației.
„In spatiul public s-a promovat intens lupta impotriva coruptiei, trebuie sa continue, dar nu trebuie lasate mai prejos lupta impotriva criminalilor, a retelelor de trafic de persoane. Am cerut in fiecare judet o analiza, daca nu cunoastem realitatea, nu vom putea lua masurile necesare. Am toata disponibilitatea de a chema Parlamentul in sesiune extraordinara si de a da OUG care sa reglementeze aceste disfunctionalitati”, a completat premierul.
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW