Friday, September 22, 2023
Jurnalism corect


Vela: Şi mie îmi este dor de viaţa normală, dar înainte cred că trebuie să ne fie dor de noi şi să ne fie dor de România/ Cu siguranţă viaţa nu va mai fi ca înainte pentru că acest coronavirus schimbă multe

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 mai 2020 Etichete: ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că îi este dor de viața de dinainte de pandemie și a precizat, încă o dată, că revenirea la o viață cât mai normală depinde de fiecare dintre noi. Vela a menționat însă că această pandemie ar putea fi momentul redescoperirii noastre și a României.

Într-un mesaj pe Facebook, o femeie i-a spus că îi este dor de viața de dinainte de pandemie, de o cafea bună la o terasă elegantă, de o întâlnire cu prietenii, și îl întreba pe ministru dacă va reveni la normal.

”Şi mie îmi este dor de viaţă de dinainte, de viaţă normală. Cred că depinde de fiecare dintre noi cum ne construim viitorul. Ca să ne construim un viitor normal, trebuie acum să avem un prezent extrem de responsabil. Cu siguranţă viaţa nu va mai fi ca înainte pentru că acest coronavirus schimbă multe din regulile sociale de comportament, din regulile medicale, dacă vreţi, dar cred că suntem cu toţii pregătiţi moral, fizic, social, la un moment dat, să acceptăm că trecem într-o nouă eră, într-o nouă etapă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a afirmat că pandemia ar putea fi momentul de trezire la realitate, iar această realitate dură poate fi şi frumoasă.

”Mă refer aici la faptul că putem fi solidari, că ne preocupă cel de lângă noi, că suntem o naţiune, nu suntem doar un popor, suntem o naţiune puternic, la faptul că ne putem bucura de fiecare zi. Poate ne gândim acum că frumuseţea este lângă noi, că avem peisaje extraordinare, că poate noi nu am văzut toată România. (…) Eu vin din Caraş-Severin unde este cea mai frumoasă cascadă din lume, unde există băi termale, există păşuni alpine, rezervaţii naturale, tot felul de daruri pe care Dumnezeu le-a dăruit oamenilor în această ţară binecuvântată. Aşadar, înainte de a ne fie dor de viaţa de dinainte, cred că trebuie să ne fie dor de noi şi să ne fie dor de România”, a mai afirmat Marcel Vela.

Inquam Photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW