Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Vela: Nu trebuie să uităm că anul 2020 este un an electoral. Anumiți politicieni găsesc diferite metode de a se face cunoscuți, în contextul pandemiei

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat că anul 2020 este un an electoral, iar anumiți politicieni se folosesc de criza cauzată de coronavirus pentru „a se face cunoscuți”.

Declarațiile ministrului vin în contextul în care deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, a declarat că dispozitivele de identificare a temperaturii preiau datele personale ale persoanelor.

„Nu trebuie să uităm că 2020 este un an electoral. Ghinionul nostru este că pandemia, acest virus, care a făcut multe victime la nivel mondial, toată perioada aceasta de gestionare mai altfel comparativ cu alte situații în care administrația guvernamentală implementau măsuri administrative, decideau lucruri cu privire la grija față de populație, toate aceste lucruri s-au suprapus pe o perioadă de precampanie.

Politicienii găsesc diferite metode, gesturi de a se face cunoscuți. Lucruri care creează notorietate. Este un lucru abordabil din punct de vedere al strategiei electorale, dar de neînțeles din punct de vedere al responsabilității”

Faptul că un termometru care percepe doar temperatura corpului poate citi date personale sunt doar poziții pe care le consider strict electorale pentru a se mai câștiga câteva puncte într-o activitate politico-tactică electorală.

După ce au văzut că am gestionat starea de urgență și am salvat vieți și am crescut în fața opiniei publice au generat unele decizii dincolo de logica elementară pentru adversarii noștri.

Există multă manipulare să spui că nu există coronavirus. Să fim responsabili, să nu credem că virusul nu există.

Războiul hibrid este cel mai periculos hibrid, nu se simte în zona militară. Războiul informatic are mai multe substraturi, iar unul dintre ele este și acesta al destabilizării, al haosului, al neîncrederii în autorități. Tot acestea duc spre o destabilizare economică. Sunt site-uri fantomă care rostogolesc anumite știri și sunt organizate. Este evident faptul că sunt finanțate. Sunt adevărate campanii, care au baza de plecare în alte state, care nu agrează politica noastră pro-europeană sau politica noastră militară”, a declarat Vela la Realitatea Plus.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW