Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


Vela a anunțat o parte din măsurile care vor fi luate după 15 mai: Nu se vor face nunți cu 200 de persoane/ Operatorii economici cu peste 50 de angajați, obligați să-și decaleze activitatea

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 8 mai 2020 Etichete: , ,

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, o parte din măsurile care vor fi luate în starea de alertă, care va fi instituită pe 15 mai, după ce se termină starea de urgență. Printre aceste măsuri se regăsește și faptul că se va putea ieși din localități, însă „doar în anumite condiții”.

„Operatorii economici cu peste 50 de angajați vor fi obligati sa-si decaleze activitatea, programul, astfel incat sa fie o presiune cat mai mica pe transportul in comun. La 60 de angajati de exemplu, sa inceapa activitatea 20 de angajati la ora 07.00, 20 de angajati la ora 08.00 si 20 la ora 09.00 dimineata. Se reduce cu doua treimi presiunea pe transportul public”, anunță ministrul de Interne.

De asemenea, firmele, magazinele și saloanele de înfrumusețare, vor fi obligate să se doteze cu termometre digitale să verifice temperatura.

Marcel Vela a mai anunțat că momentan nu s-a decis dacă dispar declarațiile pe proprie răspundere, iar ieșirea din localități va fi disponibilă „doar în anumite condiții”, potrivit Digi24.ro.

Totodată, ministrul a mai precizat că nu se vor putea face nunți cu 200 de persoane pentru că „ajungem de unde am pornit și e păcat de munca cetățenilor și nu își dorește nimeni așa ceva”.

De asemenea, Vela susține că după decizia CCR privind amenzile din timpul stării de urgență, s-a găsit soluția legală, astfel încât după 15 ani să fie date sancțiuni, dacă cetățenii vor încălca regulile.

„Toate regulile vor avea si variante de sanctiuni in baza unor legi care sanctioneaza nerespectarea decizilor(…) Vom avea metode ca cei care fac gesturi reprobabil, discutabile, sa fie sanctionati intr-o firma sau alta conform legii”, a spus ministrul.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW