Friday, December 3, 2021
Jurnalism corect


Vecinul lui Gheorghe Dincă, arestat preventiv pentru 30 de zile. Avocat: Vom contesta/Nu există probe

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2019 Etichete: , ,

Ștefan Risipițeanu, vecinul lui Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru 30 zile, conform deciziei Tribunalului București.

Decizia nu este definitivă. Bărbatul în vârstă de 46 de ani nu recunoaște acuzațiile, avocatul acestuia spunând că vor contesta decizia.

„Nu există probe care să-l lege direct pe inculpat. Dacă va fi decizie de arestare, da, contestăm. Nu are cum să regrete dacă nu a recunoscut”, a spus Valentin Vladu, avocatul lui Ştefan Risipiţeanu.

Conform avocatului, nu ar exista probe care să-l incrimeze Ștefan Risipițeanu.

„Nu sunt foarte multe probe, ele tind spre zero. Există probe, dar ele nu leagă în mod direct pe inculpatul Risipiţeanu de săvârşirea unor fapte, mai ales de cea de viol. Instanţa rămâne în pronunţare. Sunt probe ADN. Nu pot sa spun mai multe. El nu recunoaşte nimic, bineînţeles. A avut o atitudine sinceră, nu a recunoscut.

Nu există probe care să-l lege direct pe inculpat. Dacă va fi decizie de arestare, da, contestăm. Nu are cum să regrete dacă nu a recunoscut”, a mai spus apărătorul.

Avocatul mai spune că Ștefan Risipițeanu a perceput gestul lui Gheorghe Dincă, de a le spune procurorilor că a avut un complice, ca pe o răutate.

„A perceput-o ca pe o răutate din partea lui Dincă, în sensul că abia acum vrea să îl ia şi pe el. Nu are nicio legătură cu cauza şi vreo infracţiune săvârşită în imobil, spune el. A fost mirat. Nu că i-a trădat prietenia”, mai spune avocatul Valentin Vladu.

Complicele lui Gheorghe Dincă a fost prezentat, joi, în fața judecătorilor Tribunalului București cu propunerea de arestare preventivă, fiind acuzat de viol în formă agravată.

Gheorghe Dincă a adus-o pe Luiza Melencu la el acasă în data de 14 aprilie 2019. În aceeași zi, bărbatul în vârstă de 46 de ani ar fi fost la Dincă acasă și i-ar fi cerut să întrețină relații sexuale cu fata, potrivit șefului interimar DIICOT, Georgiana Hosu.

sursa foto: Antena1

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW