Friday, June 14, 2024
Jurnalism corect


Vastă operațiune contra criminalității economice și corupției: Aproape 100 de percheziții la nivel național

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 27 mai 2024

Polițiștii și procurorii de la Parchetul general au descins, luni dimineață, la aproape 100 de adrese din mai multe județe, inclusiv București, Suceava, Satu-Mare și Cluj, în cadrul unei vaste operațiuni împotriva criminalității economice și corupției. 25 de mandate de aducere au fost puse în aplicare.

Ancheta vizează în special contrabanda, evaziunea fiscală, înșelăciunile, infracțiunile de mediu și actele de corupție, fiind concentrate pe mai multe regiuni ale țării.

În ceea ce privește contrabanda, mai multe acțiuni au avut loc simultan în diverse județe. Autoritățile au descins în forță pentru a efectua 31 percheziții și a dispune 11 mandate de aducere a persoanele suspectate de activități ilegale de depozitare, transport și vânzare a unor cantități semnificative de țigări și alcool de proveniență extracomunitară.

În același timp, operațiunile împotriva evaziunii fiscale au fost intense, cu acțiuni desfășurate în București, Dolj și Constanța.

Oamenii legii au efectuat 43 de percheziții in București, Dolj, Cluj și Constanța. Procurorii au emis 10 mandate de aducere pentru suspecte implicate în evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul estimat în urma activităților ilegale este de peste 5,6 milioane de lei

Autoritățile au urmărit și sancționat activitățile ilegale care au adus prejudicii semnificative bugetului de stat prin falsificarea de produse, înșelăciuni și alte infracțiuni legate precum evaziunea fiscală și spălarea banilor.

De asemenea, anchetatorii întreprins măsuri pentru combaterea infracțiunilor împotriva mediului înconjurător, în special în Constanța, unde s-au descoperit și s-au documentat acțiuni care au dus la degradarea solului și periclitarea mediului înconjurător prin depozitarea ilegală a deșeurilor inerte.

Pe lângă acestea, operațiunile au vizat și infracțiunile de înșelăciune, cu acțiuni desfășurate sub coordonarea PICCJ de procurori si de polițiști în Gorj, Botoșani și Miercurea Ciuc.

În Gorj, PJ Târgu-Jiu și SICE Gorj au efectuat nouă percheziții și au emis trei mandate de aducere într-un caz de înșelăciune, fals informatic și fals în înscrisuri oficiale, soldat cu un prejudiciu estimat la 860.000 de lei. Aici, o angajată a unei asociații a întocmit în fals contracte de împrumut, cauzând un prejudiciu semnificativ.

În Botoșani, PT Botoșani și SICE Botoșani au desfășurat 5 percheziții și au emis 2 mandate de aducere într-un caz de obținere ilegală de fonduri, unde un suspect a falsificat documente pentru a obține subvenții ilegale, aducând un prejudiciu bugetului de stat.

În Harghita, PJ Miercurea Ciuc și SICE Harghita au efectuat trei percheziții și un mandat de aducere într-un caz de delapidare, în care un funcționar a încheiat contracte de împrumut fără consimțământul beneficiarilor, generând un prejudiciu de 330.000 de lei.

Nu în ultimul rând, oamenii legii au întreprins acțiuni pentru combaterea corupției și a abuzurilor în serviciu, în două acțiuni coordonate de PICCJ și DGA, au avut loc cinci percheziții și s-au emis patru mandate de aducere în Arad și Constanța. Un lucrător MAI este investigat pentru abuz în serviciu și fals intelectual în Arad, iar în Constanța, funcționarii din sistemul medical sunt implicați într-un caz de luare de mită.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW