Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Vasile Dîncu: Vom analiza ideea unei moţiuni simple de cenzură. Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 septembrie 2020 Etichete: ,

Vasile Dîncu susține că social-democrații analizează posibilitatea de a depune din nou moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban. Președintele Consiliului Național al PSD este de părere că toate premisele începerii noului an școlar ar arăta un dezastru.

Vasile Dîncu a declarat că PSD analizează ideea unei moțiuni simple de cenzură, în cazul în care Guvernul nu reușește să gestioneze începutul noului an școlar. Acesta a mai anunțat lansarea unui tel verde pentru actorii implicați în procesul educațional.

O să anunţăm probabil de mâine un tel verde pentru profesori, părinţi pentru a furniza apoi Guvernului datele critice în această zonă. Vom analiza şi ideea unei moţiuni simple de cenzură. Sperăm să nu fie cazul, deşi toate premisele începerii anului şcolar arată un dezastru. Cred că preşedintele a vorbit că este posibil să avem o generaţie pierdută în educaţie. Nu ne putem permite aşa ceva. Orice generaţie pierdută este un mare eşec. Ce pierdem acum în primul semestru de la şcoală cred că putem recupera anul viitor”, a spus Vasile Dîncu, într-o conferinţă de presă duminică la sediul PSD.

Curtea Constituțională va discuta, luni, cererea de soluționare a conflictului dintre Guvern și Parlament, pe tema depunerii moțiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

Guvernul a atacat la CCR decizia PSD de a depune moțiune de cenzură în sesiune extraordinară. Executivul solicită Curții să constate o eventuală situație conflictuală dintre Guvern și Parlament și să se pronunțe în legătură cu convocarea unei sesiuni extraordinare pentru a dezbate și a vota moțiunea de cenzură de la finalul lunii august.

PSD nu a reușit să strângă cvorumul necesar pentru votarea moțiunii de cenzură de pe 31 august.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW