Wednesday, December 7, 2022
Jurnalism corect


Vasile Dîncu: Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea. Pericolul este aici, foarte aproape de granițele noastre

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 martie 2022

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a declarat miercuri, 2 martie, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, că România trebuie să facă eforturi pentru a-și întări securitatea și a moderniza forțele armate, menționând că „pericolul” este foarte aproape de granițele țării.

Vasile Dîncu a fost prezent, miercuri, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, unde a susținut o declarație de presă alături de ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Christine Lambrecht.

Trebuie să continuăm să ne întărim securitatea, să ne modernizăm forțele armate, este responsabilitatea noastră pentru generațiile viitoare. Pericolul este aici, foarte aproape de granițele noastre. Cetățenii noștri trebuie să știe că sunt în siguranță și că unitatea alianței produce efecte concrete în a descuraja orice fel de agresiune”, a declarat Vasile Dîncu.

Ministrul Apărării a menționat că atacul Rusiei împotriva Ucrainei trebuie să înceteze, iar diplomația și dialogul trebuie să devină principalele instrumente „pentru a rezolva orice disensiune”.

Prezența celor 6 avioane Eurofighter ale Forțelor Aeriene Germane, alături de Italia și SUA, reprezintă o reală solidaritate, un gest de reală prietenie. Războiul care se desfășoară în granițele noastre a generat o solidaritate fără precedent. Rusia a subestimat unitatea și determinarea noastră. Este momentul să acționăm concret și ferm pentru a sancționa cât mai dur Federația Rusă și pentru a asigura securitatea flancului estic”, a adăugat oficialul.

Ministrul german al Apărării, Christine Lambrecht, a subliniat că unitatea aliaților NATO în fața invaziei ruse în Ucraina l-a surprins pe Vladimir Putin.

Suntem determinați, uniți. Putin nu a contat pe acest lucru când a început să-și realizeze fanteziile de a redeveni o mare putere. Putin a atacat brutal Ucraina și a acceptat că vor fi oameni care vor suferi, vor fi supuși violențelor, se vor refugia, își vor părăsi casele din calea războiului. Putin a fost surprins de această unitate a noastră, de această determinare, și iată că face pași înapoi. Trebuie să spunem cât de curajoși sunt ucrainenii, care luptă pentru democrație, pentru pace și pentru libertate”, a spus Lambrecht.

VEZI AICI INFORMAȚII DIN UCRAINA, TRANSMISE ÎN TIMP REAL DE MAIN NEWS

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW