Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Vasile Dîncu s-a întâlnit cu ministrul adjunct ucrainean al Apărării / Ce au discutat cei doi

By Diochetanu Andreea , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 31 august 2022

Ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu, a avut miercuri, 31 august, o întrevedere cu ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Denys Sharapov, la sediul MApN, se aratp .

„Întrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de amplificare a dialogului constant în domeniul apărării, iar în acest context oficialul român a reiterat importanța abordării aspectelor legate de situaţia de securitate regională din zona Mării Negre pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei.

Ministrul apărării naționale a condamnat în termenii cei mai fermi acțiunile brutale ale Federației Ruse, evidenţiind importanța acţiunilor întreprinse la nivel NATO și UE pentru consolidarea securității în regiune și descurajarea agresiunilor, precum şi necesitatea menținerii consistenței și ritmului asistenței acordate partenerului ucrainean, astfel încât Rusia să perceapă clar solidaritatea și sprijinul internațional pe termen lung pentru Ucraina”, se arată în comunicatul instituției.

Oficialul român a mulțumim, totodată, pentru faptul că a fost decorat de președintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

CITEȘTE AICI MAI MULTE DETALII – Vasile Dîncu și Adina Vălean, decorați de președintele Volodimir Zelenski, pentru susținerea Ucrainei

„I-am transmis ministrului Denys Sharapov mulțumiri pentru onoarea de a mă afla printre persoanele decorate de către președintele Volodimir Zelenski pentru contribuția la consolidarea cooperării și sprijinirea suveranității și integrității Ucrainei. Primesc această distincție în numele tuturor românilor care, din primele zile ale acestui război nedrept, au fost alături de poporul ucrainean.

Solidaritatea românilor cu poporul ucrainean a fost exemplară și va continua atât cât va fi nevoie pentru că țările noastre sunt unite de aceleași valori fundamentale care stau la baza proiectului european: pace, democraţie, stat de drept”, a declarat Vasile Dîncu, citat în comunicat.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW