Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Vasile Dîncu participă la Reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre NATO, la Bruxelles

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 15 iunie 2022

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, participă, pe 15 și 16 iunie, la reuniunea miniștrilor Apărării din statele membre ale NATO. Întâlnirea are loc la Bruxelles și este prezidată de Secretarul General al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a transmis Ministerul Apărării Naționale (MApN), printr-un comunicat de presă

Potrivit sursei citate, la întrunire, discuțiile vor fi concentrate pe definirea pachetului decizional şi pe perspectivele strategice care vor fi discutate la Summitul NATO de la Madrid, de la sfârșitul acestei luni.

Oficialii din apărare se vor întâlni la o cină de lucru unde va participa și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell.

„Miniștrii aliați vor discuta cu partenerii consacrați, Finlanda și Suedia, precum și cu cei din vecinătatea estică, Georgia și Ucraina, despre situația de securitate generată de invazia brutală a Ucrainei de către Federația Rusă și perspectiva întăririi parteneriatului NATO-UE”, se arată în comunicat.

În marja reuniunii ministeriale, ministrul apărării naționale va participa la o nouă reuniune a Grupului Consultativ în domeniul Apărării privind Ucraina, constituit la inițiativa Statelor Unite ale Americii și prezidat de secretarul american al apărării, Lloyd J Austin.

Sursa foto: Ministerul Apărării Naționale

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW