Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Vasile Dîncu, despre atacul cibernetic care a blocat mai multe site-uri guvernamentale: Este simbolic. Diviziile de cyber sunt pregătite

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 aprilie 2022

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a catalogat atacul cibernetic care a lovit vineri, 29 aprilie, mai multe site-uri guvernamentale, inclusiv cel al MApN și al Guvernului, drept un „atac simbolic”, ce nu a afectat bazele de date sau sistemele de comandă.

Războiul electronic e la ordinea zilei, ne așteptăm la astfel de atacuri. A fost atac la site-ul nostru pentru prezentare și relații publice, o platformă exterioară care nu are baze de date. E un atac simbolic, plasează un alt mesaj contrar, așa se face în această zonă. Nu este un atac care să afecteze baze de date sau sisteme de comandă”, a declarat, vineri, Vasile Dîncu.

Ministerul Apărării a anunțat că site-ul mapn.ro și-a reluat activitatea, după mai multe ore în care a fost „ținut sub supraveghere”.

Suntem pregătiți, diviziile de cyber sunt pregătite și la nivelul armatei și la nivelul societății. Analizăm această situație și vom lua măsuri suplimentare dacă este cazul. Vedem originea atacului, ne vom gândi să vedem dacă nu avem vulnerabilități. Orice asemenea atacuri ne pun în gardă”, a adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI: Mai multe site-uri guvernamentale din România, ținta unor atacuri cibernetice / Vizate, paginile Guvernului și MApN

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *