Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Vasile Dîncu: Armata României desfășoară un program de modernizare profundă

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 14 mai 2022

Ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu, s-a aflat vineri și sâmbătă, 13 și 14 mai, într-o vizită de informare în garnizoana Iași. Între altele, el a declarat că Armata României desfășoară, în prezent, un program de modernizare profundă, ptorivit unui comunicat de presă al MApN.

Totodată, Dîncu a evocat resursa umană, dar și faptul că România are nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar și civil care încadrează structurile armatei.

„Armata României desfășoară, în prezent, un program de modernizare profundă, care îi va asigura pentru multă vreme, de acum înainte, tehnologia și tehnica de luptă modernă de care are nevoie, în condițiile provocărilor de securitate care se manifestă în regiunea noastră. De anul viitor, vom avea un nivel sporit de alocare bugetară, care ne va permite să accelerăm cele mai importante dintre programele de achiziții.

Dar cea mai importantă resursă a noastră este, fără nicio îndoială, resursa umană. Fără oameni suficienți, bine pregătiți, bine motivați, care să beneficieze de condiții decente atât la locul de muncă, precum și acasă, alături de familii, nu putem vorbi despre o strategie de modernizare realistă și eficientă.

Reiterez ceea ce am mai spus și în alte rânduri: performanța profesională trebuie motivată la nivelul celorlalte armate NATO. Avem nevoie de un sistem de salarizare decent pentru personalul militar și civil care încadrează structurile armatei noastre, de măsuri care să asigure pensii echitabile asigurate tuturor rezerviștilor, indiferent de data trecerii în rezervă. Acestea nu sunt promisiuni de nivel politic, ci priorități majore ale mandatului meu de ministru”, a declarat ministrul Vasile Dîncu, citat în comunicat.

Sâmbătă, 14 mai, ministrul s-a întâlnit cu echipa de conducere a Spitalului Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac”, ocazie cu care a apreciat activitatea întregului colectiv al instituției și a subliniat importanța proiectelor de modernizare a infrastructurii şi de dotare cu aparatură medicală performantă.

Tot astăzi, social-democratul a vizitat și ansamblul clădirilor care au aparținut Școlii Fiilor de Militari, prima instituție militară de învățământ de acest tip, complex aflat în incinta spitalului militar și inclus în lista monumentelor istorice din județul Iași.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW