Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Vasile Dîncu a fost propus pentru a reprezenta Parlamentul României la NATO

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 10 februarie 2023 Etichete: , ,

Fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a fost propus de către grupurile parlamentare ale Partidului Social-Democrat (PSD) din Camera Deputaților și Senat să ocupe funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO.

Propunerea ca Vasile Dîncu să fie ales în funcţia de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la NATO va fi votată în plenul reunit din 21 februarie, de la ora 13.00.

Amintim că Vasile Dîncu și-a dat demisia din funcția de ministru al Apărării la finalul lunii octombrie. Social-democratul a argumentat decizia invocând „imposibilitatea colaborării cu președintele României”.

Cu două săptămâni înainte de a-și anunța demisia, Vasile Dîncu a avut o declarație controversată legată de invazia rusă în Ucraina, menționând că „singura șansă a păcii poate să fie negocierea cu Rusia”, în condițiile în care Federația Rusă a anexat 4 teritorii ucrainene și continuă atacurile aeriene asupra orașelor.

Rugat să comenteze declarația ministrului apărării, Klaus Iohannis a subliniat că aceasta este inadecvată în raport cu poziția oficială a Uniunii Europene.

Fără a face referire directă la declarația lui Vasile Dîncu, pe care însă presa ucraineană a menționat-o în acest context, inclusiv Volodimir Zelenski a criticat astfel de abordări, subliniind faptul că Ucrainei îi este imposibil să negocieze cu Federația Rusă.

Astăzi vreau să adresez acest apel al meu celor din lume care sunt supuși manipulărilor rusești cu privire la presupuse negocieri, despre presupunerile că numai negocierile pot pune capăt acestui crud război terorist rusesc. Dorește statul terorist pace? Evident că nu. O dovedește în fiecare zi și în fiecare noapte”, a declarat Volodimir Zelenski, în urmă cu o săptămână.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW