Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Vasile Bănescu a comentat afirmația făcută de IPS Teodosie: Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 10 ianuarie 2024 Etichete: ,

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, dezaprobă declarația recentă a Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, conform căreia o persoană care fumează sau femeile ”într-o perioadă de necurăţie” nu pot bea agheasmă. 

În urma unui interviu la Radio Dobrogea, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, întrebat despre citirea acasă a moliftelor Sfântului Vasile, preotul a răspuns cu rezerve, afirmând: „Doamne ferește! Au citit unii și au înnebunit!”. În ceea ce privește apa sfințită de Bobotează, a subliniat că „femeile aflate într-o perioadă de necurăție” și fumătorii nu ar trebui să consume această agheasmă. De asemenea, a menționat că relațiile intime dintre soți „nu s-ar cuveni” după Bobotează, cât timp se ia agheasmă mare.

Pe pagina sa de Facebook, Vasile Bănescu afirmă că „cei care, afectaţi grav de ideologiile cristofobe, numesc în derâdere creştinismul, creştinopatie, primesc un nesperat şi consistent ajutor de la cei care, în nebunia idolatrizării ignoranţei lor inclusiv teologice, trântită zgomotos pe taraba ritualismului religios, îl trimit pe fumător în iad, pe femeia cu fiziologie normală afară din biserică şi pe ambii cât mai departe de aghiasma mare şi mică”.

Purtătorul de cuvânt al BOR afirmă că şi cei care fumează au nevoie de ajutorul lui Hristos: „Ca şi cum cel luptat de o patimă nu ar avea nevoie de ajutorul lui Hristos şi al nostru, ca şi cum fiziologia ar fi sinonimă cu necurăţia sau aghiasma cu Sfânta Împărtăşanie”.

 

Foto: Inquam Photos / Diana Oros

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW