Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Varujan Vosganian, condiții pentru PSD: ALDE să primească ministere „cheie”

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 7 august 2019 Etichete: ,

Varujan Vosganian spune că au existat discuții între liderii ALDE și cei de la PSD în care i s-a cerut Vioricăi Dăncilă să renunțe la candidatura la prezidențiale. Deși nu a fost o solicitare imperativă, Vosganian nu vede cum ar putea să funcționeze alianța de guvernare cu doi candidați la alegerile din toamnă. 

„Am avut această discuție pentru ca, în turul doi, să avem un contracandidat și nu un partener pentru Iohannis. Nu am amenințat, nu am șantajat, este prefigurarea unei situații dificile în care am avea doi candidați. (…)Noi am avut astăzi o discuție cu liderii PSD. Nu a fost o discuție care să pună tranșant chestiunea retragerii ALDE de la Guvernare. Am discutat astăzi chestiunea restructurării guvernamentale, am discutat chestiunea rectificării bugetare”, a spus Vosganian la antena3.

Referitor la restructurarea guvernamentală, liderii ALDE au cerut ca, în cazul în care Ponta intră la guvernare, alianța ALDE- Pro România să primească portofolii importante.

„În situația în care se va face o restructurare guvernamentală, ea trebuie să aibă două principii: 1. reducerea severă a numărului de miniștri – sub 20, să zicem 19, și 2. alocarea către această structură ALDE – Pro România a unui număr considerabil de ministere”, a mai precizat Varujan Vosganian.

De asemenea, liderul ALDE nu exclude posibilitatea ieșirii e la Guvernare, în condițiile în care, la restructurarea guvernamentală, PSD păstrează toate ministerele „cheie”

„Cu Ponta am discutat posibilitatea de a crea o forță politică de aproape 70 de parlamentari, care să reconfigureze structura parlamentului. Care să aibă în vedere două chestiuni: fie restructurarea din temelie a guvernului și un nou program de guvernare și alocarea de posturi cheie către această nouă forță, fie, dacă PSD dorește în continuare să păstreze aceste ministere strategice- mă refer la dezvoltare, transporturi, etc. cu consecințele pe care le vedem, adică investiții și fonduri europene cu absorbție mică, atunci probabil că drumurile noastre s-ar putea despărți dar, în momentul de față nu am avut nicio discuție tranșantă pe tema ieșirii de la guvernare”, a mai adăugat Vosganian.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW