Saturday, June 15, 2024
Jurnalism corect


Varianta de Ocolire Tecuci, în lungime de 7 km, inaugurată la peste 10 ani de la începerea lucrărilor

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 decembrie 2022

Contraperformață greu de egalat pentru responsabilii de drumuri din România. Varianta de Ocolire Tecuci, o șosea în lungime de doar 7 km, a fost inaugurată miercuri, 28 decembrie, la mai bine de 10 ani de la începerea lucrărilor. 

Primul contract, semnat de CNAIR pentru 49 milioane de lei fără TVA, semnat cu portughezii de la Sociedade de Construcoes Soares da Costa a fost reziliat în septembrie 2013 la stadiul fizic de circa 14%. În mai 2015, CNAIR a semnat un nou contract pentru 51,6 milioane de lei, cu Asocierea Eurocogen Filiala Aninoasa – Aleandri SPA- Pasquale ALO, însă nici acesta nu a fost dus la bun sfârșit. După ce s-a dat în spectacol pe șantier, ministrul de resort de la acea vreme, Răzvan Cuc, a solicitat companiei de drumuri rezilierea înțelegerii, ceea ce s-a și întâmplat în mai 2019.

Lucrări pentru firmele de casă ale lui Arsene

Aproape doi ani mai târziu, în aprilie 2021, CNAIR încheie un nou contract, cel de-al treilea, cu asocierea formată din Mavgo Holding (lider), S.C. Antrepriza de Construcții, BDU Maxi Construct și Hydostoy AD. Firma S.C. Antrepriza de Construcții este fosta S.C. Aqua Parc din Roznov, controlată prin intermediul tatălui său septuagenar de Gheorghe Vlăsie, finul președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Valoarea înțelegerii este de 41 milioane lei fără TVA, iar lucrările ar fi trebuit finalizate în termen de 1 an.

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW